Újvárosi és csíki győzelemmel kezdődött az elődöntő

Vágólapra másolva!
2013.03.02. 20:33
null
Nagy árat fizetett a rossz rajtért a később hiába kapaszkodó Miskolc (Fotó: Veres Viktor)
A jégkorong Mol Liga egyik fél harmadik győzelméig tartó elődöntőjének első felvonásán a Dab.Docler simán, a Csíkszereda nehezebben hozta a hazai mérkőzését a Miskolci Jegesmedvék, illetve a Nové Zámky ellen. Folytatás holnap, hasonló pályaválasztás mellett. A DAB–Miskolc párharc egyben magyar bajnoki döntő is.

Dab.Docler–Miskolc

Hideg zuhany. Az is a négyzeten. A gólgyártást a 46. mp-ben megkezdő DAB a 7. perc végére már háromgólos előnyhöz jutott a teljesen széteső miskolciak ellen – Kiss Ákos érdeme az első két hazai találat –, és az időkérés, majd az emberelőny sem segített kiegyenesedni a vendégeknek. Jozef Mihalik a 13. percben hátrányból növelte négyre csapata góljainak a számát, egyben a különbséget. Budai Krisztián pedig elhagyta a vendégek kapuját, és érkezett a friss válogatott Gyenes Dávid.

SZAVAZÁS

Melyik csapat foglalja el az ob I-ben a Fehérvár által üresen hagyott trónt?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A 16. percben a második miskolci fórt már gólra váltották a vendégek – a védekező Gröschl Tamás korcsolyájáról pattant be a korong saját kapujába –, de gyorsaságban és taktikában nagy különbség mutatkozott a jégen a felek között. A kiegyenlítettebb második harmadban egy kiugratással egyenértékű centerezést Martin Saluga tolt be az újvárosi kapuba a 29. percben: a kezdeti sokk után éledni látszott a Miskolc. Sőt a 31. percben már újabb gólt ünnepeltek a vendégek, de korán, némi videózás után sima bedobással folytatódott a játék. Már nem volt meg a hazai fölény, a kemény csatában uralkodtak indulataikon a játékosok, nyoma sem volt az előző idény végjátékában látott kőkemény adok-kapoknak. És amikor már szinte elhitte a Miskolc, hogy tovább tud faragni a hátrányból, négy a négy elleni játékban újabb gólt szereztek a szerencsével sem hadilábon álló házigazdák.

A 46. percben már nem volt szükség Fortunára: a fórban lévő dunaújvárosiak határozottan vitték be a korongot a miskolci harmadba, majd az üresen álló Szappanos Dávid jobbról nagy bombát eresztett el a kapu rövid, bal oldalába. A végjátékban Kiss Ákos harmadik gólját is megszerezte, egyben mégiscsak kiütésessé tette a hazai győzelmet.

Csíkszereda–Nové Zámky

A vendég érsekújváriak a 2. percben már 1–0-ra, a 21. percben 2–0-ra, a 35. percben 3–1-re vezettek, de a csíkiak nem engedték magukat lerázni. A harmadik felvonás előtt ismét egyre csökkentették hátrányukat, hogy a harmad elején alig több mint három perc alatt lőtt duplával fordítsanak. A hajrában pedig a rutinos cseh légiós, Václav Novák kettőre növelte a hazai előnyt, és bebiztosította a győzelmet.

JÉGKORONG, MOL LIGA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

DAB.DOCLER–MISKOLCI JEGESMEDVÉK 7–2 (4–1, 1–1, 2–0)
Dunaújváros, 2200
néző. V: Kincses, Varjú, Abonyi, Soós
DAB: SEVELA (Kiss T.) – Lindgren, Kiss D., SZAPPANOS, GALANISZ, KISS Á. – Hüffner, NAGY R., Azari, Mihálik, Somogyi – Tőkési, Chvátal, Peterdi, Gröschl, Vaszjunyin – Szabados, Pavuk, Papp V., Virág T.
MISKOLC: Budai K. (Gyenes) – Hegyi Á., Szirányi B., Fodor Sz., Czuba, Miskolczi – Cowan Atkinson, Tóth A., Dubek, SALUGA – Láda B., Gőz, Nagy K. Szilágyi, Smith – Orosz, Rafaj, Nagy G., Popovics
Gólok: 0:46: Kiss Á. (Galanisz, 1–0). 4:04: Kiss Á. (2–0). 6:59: Galanisz (Chvátal, Kiss Á., 3–0). 12:02: Mihálik (Somogyi, Chvátal – emberhátrány, 4–0). 15:56: Saluga (Czuba, Atkinson – emberelőny, 4–1). 28:25: Saluga (Dubek, Szirányi B., 4–2). 35:51: Nagy R. (Galanisz, Szappanos, 5–2). 45:18: Szappanos (Galanisz – ee., 6–2). 56:43: Kiss Á. (Galanisz, Szappanos – ee., 7–2)
Kiállítások: 14 perc+10 perc fegyelmi (Azari), ill. 10 perc
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a DAB javára
MESTERMÉRLEG
Stephan Lund:
– Vérbeli playoffmeccs volt! Pazar volt az első harmadunk, minden a terveink szerint alakult, a másodikban viszont teret és lehetőséget adtunk a Miskolcnak, amit ki is használt. Szép győzelem volt, de ha 4–2-nél megadják a harmadik Miskolc-gólt, akkor más meccset láttunk volna. Nincs még vége ennek a párharcnak, de a céljaink nem változtak.
Tim Kehler: – Nem a 7–2-ért vagyok mérges, hanem az első öt percért, amelyen elment a meccs. Utána hiába szedtük össze magunkat. Vasárnap sokkal jobb kell kezdenünk!

HSC CSÍKSZEREDA (romániai)–ÉRSEKÚJVÁR (szlovák) 5–3 (0–1, 2–2, 3–0)
Csíkszereda, 1800
néző. V: Lascar, Toparceanu, Butucel (mindhárom román), Rédai (romániai)
Gólok: Tranca 2, Molnár Zsombor, Becze T., V. Novák, ill. Barcák, Mihajlov, Mamonovs
Kiállítások: 8 + 10 perc fegyelmi (Bíró T.), ill. 12 + 10 perc fegyelmi (Baron)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a CSÍKSZEREDA javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik