Pjongcsang 2018: az Európában játszókra építenek az amerikai hokisok

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.01.02. 09:17
Európában légióskodó, valamint az észak-amerikai alacsonyabb osztályú ligákban játszó jégkorongozókra épül majd az Egyesült Államok válogatottja a februári pjongcsangi téli olimpián.

Az amerikai szövetség hétfő esti bejelentése szerint az együttes csapatkapitánya a Stanley-kupa-győztes Brian Gionta lesz, aki korábban 15 évet töltött az észak-amerikai profi bajnokságban (NHL). Ő lesz a keret egyetlen olyan játékosa, akinek van olimpiai tapasztalata.

„A legnagyobb kihívás az összeszokás lesz" – nyilatkozta a kerethirdetés után a 38 éves, jelenleg az AHL-ben szereplő Rochester Americans nevű csapattal készülő Gionta, aki a 2006-os torinói olimpián volt a válogatott tagja. Hozzátette, körülbelül négy közös edzésük lesz, mielőtt pályára lépnek az ötkarikás játékokon.

A pjongcsangi 1994 óta az első olimpia, amelyen nem lesznek ott az NHL-ben szereplő jégkorongozók, miután a liga nem tudott megegyezni a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal a játékosok utazási és biztosítási költségeinek fizetéséről, illetve a klubvezetők sem szerették volna, ha három hétig szünetel a bajnokság.

Az amerikaiak sorrendben Szlovéniával, Szlovákiával és az ötkarikás zászló alatt induló orosz csapattal találkoznak a február 9. és 25. közötti esemény csoportkörében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik