Pjongcsang 2018: a KHL szünetel az olimpia idején

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.05.16. 20:22
Tizenhat napos szünetet tartanak a jövő évi téli olimpia alatt az orosz jégkorongozás nemzetközi csúcsbajnokságában, a KHL-ben.

„A Kontinentális Hokiligában nem lesznek meccsek a pjongcsangi téli játékok idején” – jelentette ki újságírók előtt Dmitrij Csernisenko, a KHL elnöke.

A legerősebb európai bajnokságnak számító KHL, amely az észak-amerikai profiliga, az NHL európai megfelelője, azután jelentette be döntését, hogy maga az NHL jelen állás szerint nem támogatja jégkorongozói részvételét a dél-koreai olimpián.

Igaz, a pjongcsangi rendezők még reménykednek az NHL-álláspont módosulásában.

„Nem hiszem, hogy az NHL végleges döntést hozott volna. Továbbra is van idő tárgyalni és megegyezni” – jelentette ki sajtótájékoztatóján Li Hi Pom, a 2018-as játékok szervezőbizottságának vezetője, miután Párizsban találkozott a sportág nemzetközi szövetségének (IIHF) elnökével, Rene Fasellel.

Gary Bettman, az NHL első embere szerint a ligának óriási anyagi veszteséget jelentene, ha két és fél hétre leáll a bajnokság a játékok miatt, ráadásul a sérülések veszélye is nagy, így szeretnének valamiféle kompenzációt kapni a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól (NOB) és a IIHF-től. A NOB viszont erre nem hajlik: közlése szerint a legutóbbi öt olimpián alkalmazott eljárásától eltérően a dél-koreai játékokon már a jégkorongozók biztosítását és utazási költségeit sem hajlandó állni, ezt viszont március végén az IIHF magára vállalta.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik