Palkovics: „A bírók nem akarták, hogy nyerjünk!"

Vágólapra másolva!
2010.02.22. 09:56
null
A finn fal: Satosaari káprázatos teljesítményt nyújtott a Volán kapujában. (Fotó: Mirkó István)<br /><strong>A FOTÓRA KATTINTVA MEGTEKINTHETI A MECCS KÉPGALÉRIÁJÁT!</strong><br />
Hősies v&eacute;dekez&eacute;s, elk&eacute;pesztő kapusteljes&iacute;tm&eacute;ny, meglepet&eacute;s &ndash; ellensz&eacute;lben. R&ouml;viden &iacute;gy lehetne &ouml;sszefoglalni a Sapa Feh&eacute;rv&aacute;r AV19 j&eacute;gkorongcsapat&aacute;nak Vienna Capitals elleni, EBEL-r&aacute;j&aacute;tsz&aacute;sbeli győztes meccs&eacute;t. A magyar egy&uuml;ttes &uacute;gy is nyert, hogy edzője &eacute;s j&aacute;t&eacute;kosai szerint is meg akart&aacute;k veretni a j&aacute;t&eacute;kvezetők.

„A bírók nem akarták, hogy nyerjünk – mondta Palkovics Krisztián a meccs után a Nemzeti Sportnak. – Nem gondoltam volna, hogy ennyi kiállítással is túléljük... Tommi remekül védett, ettől függetlenül még egyszer nem játszhatunk így. Bízom benne, hogy legközelebb már nem lesznek ennyire ellenünk a játékvezetők. Kevesebbet voltam most a jégen, mint máskor, így sokkal pihentebben tudtam játszani, ez elsősorban a góljaim titka. Le a kalappal a szurkolóink előtt, sokszor úgy éreztük, mintha otthon játszanánk."

Tommi Saatosari – aki a bécsiek trénere, Kevin Gaudet szerint megnyerte a meccset a Fehérvárnak – úgy gondolja, nem kell foglalkozni a játékvezetéssel, mert nem is érdemes. A finn kapus elsősorban az emberhátrányos védekezést dicsérte.

„Az emberhátrányos védekezésünk remek volt, szinte mindegyik lövés olyan szögből jött, hogy tisztán láttam, így sokkal könnyebb volt védeni ezeket. A csatárok jó passzban voltak, amire szükség is volt. A Vienna nagyon jó csapat. Örülhetünk, hogy a bécsieknek nem volt jó napjuk, és nem használták ki az emberelőnyöket, ám feltételezzük, hogy legközelebb jobbak lesznek. Egy nap pihenőnk van, annak elégnek kell lennie" – mondta.

Jarmo Tolvanen a győzelem ellenére jelezte sajtótájékoztatóján: finoman fogalmazva sincs megelégedve a játékvezetők tevékenységével. Mondjuk ez a 18:46 perces büntetési arányt nézve nem is csoda.

„A két csapat közötti nyilvánvaló különbség az emberelőnyös és -hátrányos játékban volt. Mi lőttünk két gólt előnyből, és kivédekeztünk egy rakás hátrányt. A játékvezetéssel nem vagyok elégedett: egyenlő mércével kellene mérni. A bírók tönkretették a meccset. Ez botrány, a címlapra is kiírhatja, hogy ezt mondtam, méghozzá hatalmas betűkkel" – kritizált.

„Úgy készítem fel a csapatomat, hogy mindegyik meccsen legyen esélyünk nyerni, és úgy vélem, ezt most megmutattuk Bécsben" – tette hozzá.

Kevin Gaudet nagyon letörten értékelt a találkozó után, elmondása szerint edzői pályafutása alatt nem látott még ilyen „csodát".

„Tizenkilenc rájátszásban ültem a kispadon, de még sosem tapasztaltam olyat, hogy ekkora fölény mellett ne tudjunk betalálni. Érthetetlen... Satosaari talán a liga legjobb kapusa, megnyerte a meccset a fehérváriaknak. Huszonkét éves edzői pályafutásom alatt nem éltem át még ilyen meccset. Sajnos nem használtuk ki a lehetőségeinken, a Volán meg öt helyzetből hármat belőtt. Nem tehetek szemrehányást a játékosaimnak, de ezt a meccset gyorsan el kell felejtenünk. Kedden győznünk kell Magyarországon" – mondta a Laola1 osztrák sportportálnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik