Női jégkorong: biztos Hokiklub-siker az EWHL Szuperkupában

Vágólapra másolva!
2019.09.23. 18:30
null
A Hokiklub Budapest győzött az ESS Planegg ellen (Fotó: KMH Sport)
4–1-es győzelmet aratott a Hokiklub Budapest női jégkorongcsapata az ESC Planegg ellen az EWHL Szuperkupában.


Az első játékrészben nagy hévvel estek egymásnak a csapatok, záporoztak a helyzetek mindkét együttestől. Az első komoly helyzetet a Planegg játékosa, Julia Zorn tudta gólra váltani a 6. percben. A válaszra viszont nem kellett sokat várni, Kaitlin Lowy találatával egyenlített a Hokiklub a 12. percben. A vezetés megszerzése még pont belefért ebbe a harmadba, a 20. percben ugyanis Huszák Alexandra talált a hálóba (2–1).

A második részben nagy és kiegyenlített küzdelmet láthattak a kilátogató szurkolók. A 33. percben újfent Huszák tört kapura, és váltotta újabb gólra Kiss-Simon Franciska átadását (3–1).

A harmadik játékrészben viszonylag hamar, a 44. percben sikerült megszerezni a mérkőzés utolsó találatát Szamosfalvi Petrának Jókai-Szilágyi Kinga bejátszásából (4–1).

Nagyon örülünk az eredménynek. Megpróbáltunk a tőlünk telhető legegyszerűbben, de leghatékonyabban játszani. Az első harmad jó volt, csak egyet hibáztunk. A második részben egy kicsit túlkomplikáltuk a dolgokat, de ennek ellenére szerencsére jöttek a gólok. A harmadik harmadban az ellenfél támadóbb játékot játszott, de szerencsére a stabil védelmünk miatt ebből nem volt problémánk” – értékelte a mérkőzést Mika Väärälä vezetőedző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik