Női hoki-vb: kiütöttük az olaszokat, közel a feljutás!

Vágólapra másolva!
2019.04.12. 18:55
A Budapesten zajló divízió 1/A-világbajnokságon a magyar női jégkorong-válogatott 9–0-ra kiütötte a pont nélkül álló, újonc Olaszországot, így nagyon közel került a feljutáshoz az elitbe.
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Leendő világbajnokságainkon osztogathatnánk matekfüzetet is ajándékként – újrahasznosított papírból természetesen, ha már a fenntarthatóság az idei női divízió 1/A-világbajnokság egyik mottója –, hogy legyen min számolgatni az eshetőségeket.

VÉLEMÉNYEK
PINTÉR LILI: „Jól vettük az akadályt: úgy álltunk hozzá, hogy végezzük el a saját feladatunkat, és betartottuk, amit az edzők kértek, ettől lett ilyen sikeres a meccs. Sokan figyelik a többi eredményt is, ám nekünk nem szabad: készen állunk az utolsó mérkőzésre is, szeretnénk a legjobb teljesítményünket hozni.”
SEREGÉLY MIRA: „Nagyon jó érzés volt a jégen lenni, élveztem. Az első felnőtt-világbajnokságomon találatot szereztem, ez mindenképp plusz, noha az is elég lenne, hogy segítek a csapatnak. Az emberelőny-kihasználásunk remek volt, összességében is jól játszottunk, az előző meccsekhez képest javult az összjátékunk is.”
AVERI NOOREN: „Ugyanarról a helyről szereztem a mai góljaimat is, de köszönöm a társaknak a passzokat. Érdekes, izgalmas, élvezetes meccs volt: beleálltunk és szépen dolgoztunk, emberelőnyben gyorsan járattuk a korongot, ennek az eredménye a nagy különbségű győzelem.”
GASPARICS FANNI: „Fontos volt, hogy ne becsüljük le az ellenfelet, ami persze mindig igaz, ám kicsit nehezebb, amikor a mezőnyből lefelé kilógó csapat az ellenfél. A délelőtti átmozgatáson Pat intézett hozzánk egy beszédet, elmondta, nehogy azt higgyük, hogy ez könnyű meccs lesz, senki se veszítse el a fejét, ugyanakkor játsszunk felszabadultan. Ez sokat segített. Jó, hogy többen meglőtték az első góljukat a világbajnokságon, van, aki duplázott, sok sor szerzett találatot, örülünk egymás sikerének. Természetesen ott motoszkál a fejekben, hogy feljuthatunk, ám Pat nem engedi, hogy elszálljunk: mindig a következő lépésre koncentrálunk. Egy meccsünk hátravan, ha azt megnyerjük, úgysem lehet gond.”

Tavaly a férfiak azonos eseményén az utolsó napra a hatból öt válogatottnak maradt esélye a feljutásra: a Papp László Budapest Sportaréna nézőterén a monitorok, számító- és számológépek, telefonok meg kiivott kávés poharak között jegyzeteltük őrülten, hogy melyek azok a változatok, amelyek nekünk kedveznek. Idén, Káposztásmegyeren a hölgyeknél már az utolsó előtti napra elérkezett a számtan ideje: úgy állt a helyzet, hogy amennyiben a kora délutáni Norvégia–Szlovákia meccsen szomszédaink nyernek, akkor kora este a mieink Olaszország elleni győzelme bebiztosítja a feljutásunkat.

Mondani sem kell, Norvégia 103 másodperc után vezetett és végül 4–0-ra nyert, úgyhogy a legkellemesebb eshetőséget dobhattuk a kukába.

A második legjobb úgy festett, hogy miután a lányaink hozzák a kötelezőt és megverik Olaszországot – amely tavaly még nem is a másod-, hanem a harmadosztályban szerepelt, következésképp ezen a vb-n mindenkitől kikap –, késő este a Dánia–Ausztria meccsen szurkolhatunk a másik szomszédunk ellen, mert ha kikapnak a „sógornők”, minket már nem érhetnek utol, és mivel Dánia és Norvégia meg egymással játszik szombat délután, az egyikük szükségszerűen veszíteni fog, ezáltal nem tud majd előzni, úgyhogy a legrosszabb esetben másodikok leszünk, ami pedig ugyancsak feljutást ér.

A nagy matekozás közben két kiváló tényt rögzíthettünk: a Vasas Jégcentrumba megint kizarándokolt jó sok ember, majd örömmel végignézte, amint csapatunk tényleg legyőzte Olaszországot, azaz elvégezte a saját feladatát. De még hogy!

Lányaink nem vacakoltak: ugyan az első tíz perc elment kiállításváltásokkal, a tizenegyedikben már vezettünk, és rendkívül jó szokásokat vett fel a meccs. Sokszor kerültünk fórba, ezeket kiemelkedő hatékonysággal értékesítették a lányok, Gasparics Fanni továbbra is lőtte és lövette a gólokat, pontot szerzett a fél csapat, és végül a vb legnagyobb különbségével, slusszpoénként nullára győzött.

A dánok esti veresége miatt a magyar válogatott még nem ünnepelhetett feljutást szombaton, így az osztrákok elleni meccsnek bőven lesz tétje – igaz, bizonyos eset(ek)ben még a vereség is beleférhet.

A MAGYAR VÁLOGATOTT FELJUT, HA...
... nem szenved vereséget, vagy csak hosszabbításban kap ki Ausztriától
... a rendes játékidőben kikap Ausztriától, és Dánia legyőzi a norvégokat

PAT CORTINA NYILATKOZOTT AZ NSO TV-NEK A MÉRKŐZÉS UTÁN


GASPARICS FANNI ÉS ODNOGA LOTTI PAT CORTINÁRÓL ÉS A SZLOVÁKOKTÓL „ KAPOTT POFON” JELENTŐSÉGÉRŐL IS BESZÉLT

JÉGKORONG
NŐI DIVÍZIÓ 1/A VILÁGBAJNOKSÁG
4. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG
–OLASZORSZÁG 90 (3–0, 4–0, 2–0)
Káposztásmegyer. V:
Fialova (svájci), Dinant (belga), Hamicevics (fehérorosz)
MAGYARORSZÁG:
NÉMETH A. – Tóth E., Grkovic – Kreisz E., Kiss-Simon (1) – NÉMETH B. (1), ODNOGA L. (1) – RÓNAI 2 Jókai-Szilágyi K., Gowie, Jókai-Szilágyi Zs. – HORVÁTH T. 1 (1), GASPARICS 2 (3), NOOREN 2 (2) – Seregély 1, Dabasi 1, HUSZÁK (1) – Kiss A., PINTÉR L. (4), Pintér H. Szövetségi kapitány: Pat Cortina
OLASZORSZÁG: Mazzocchi (Biondi) – Galtieri, De Rocco – Mattivi, Stocker – Ricca, Orlandini – Da Rech, Niccolai – Saletta, De la Forest, Dalpra – Muraro, Campo Bagatin, Zandegiacomo – Caumo, Roccella, Abatangelo – Battisti, Carignani, Mair. Szövetségi kapitány: Marco Liberatore
Kiállítások: 12, ill. 16 perc
Kapura lövések: 42–13
MESTERMÉRLEG
Pat Cortina:
– Jól szerettünk volna kezdeni és sikerült is, hamar szereztünk két emberelőnyös találatot, 3–0 után pedig az olaszok kicsit feladták. Fontos, hogy egyszer sem adtunk esélyt a felzárkózásra: összpontosítottunk, odafigyeltünk. Két harmad alatt megszerzett hétgólos előny tudatában nehéz ugyanúgy koncentrálni, ám a lányok profi munkát végeztek, és nyilván örülök, hogy ennyiszer betaláltunk. A magas szintű hokihoz nemcsak a gólok kellenek, hanem a blokkok, a munka és főleg a hozzáállás. Szombaton teljesen másféle meccset játszunk, ha azt gondoljuk, az könnyű lesz, akkor bajban lehetünk.
Marco Liberatore: – Ilyesmi mérkőzésre számítottunk, nagy nyomás alatt voltunk, túl sok kiállítást szedtünk össze, amit az ellenfelünk kihasznált. A magyar csapat nagyon erős, szerintem a legerősebb ezen a világbajnokságon.

Dánia–Ausztria 3–8 (1–4, 1–4, 1–2)
Norvégia–Szlovákia 4–0
(2–0, 1–0, 1–0)

5. FORDULÓ
Szombat
12.30:
Szlovákia–Olaszország
16.00:Dánia–Norvégia
19.30:Magyarország–Ausztria(Tv:Duna World)

AZ ÁLLÁS

MGyHGy HV V LG–KG P
1.Magyarország
43

1

18–510
2. Norvégia 4
3
1 12–6 9
3.
Ausztria42
1
119–11
8
4.Dánia4
22
14–16 6
5. Szlovákia4
1 125–11 3
6. Olaszország 4
4
2–21 0
Pontegyenlőség esetén az egymás ellen szerzett pontok, majd a gólkülönbség, az egymás elleni mérkőzéseken szerzett gólok, az összevetésben szereplő csapatokon kívüli legjobb helyezést elérő csapat elleni eredmény, az összevetésben szereplő csapatokon kívüli második legjobb helyezést elérő csapat elleni eredmény, végül a torna előtti kiemelés rangsorol.
Az első két helyezett jövőre az elit-világbajnokság mezőnyében, az utolsó helyezett a divízió 1/B-osztályban szerepel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik