Női hoki-vb: A szlovákok elleni meccs a múlt, jó lecke volt – Pat Cortina

Vágólapra másolva!
2019.04.12. 20:44
Nagy különbségű, 9–0-s sikert aratott a magyar női jégkorong-válogatott az olaszok ellen a budapesti divízió 1/A-világbajnokságon. A lányok a meccs után még nem ünnepelhettek, de amennyiben a dánok az esti mérkőzésen megverik az osztrákokat, a mieink biztosan feljutnak az elitbe. Az Olaszország elleni találkozó után Pat Cortina szövetségi kapitány többek között arról beszélt az NSO Tv-nek, gondol-e arra, mi lett volna, ha legyőzik a szlovákokat. Illetve szóba került az is, milyen remek hangulatot teremtettek a magyar szurkolók a Vasas Jégcentrumban.



„Mindig arról beszélek, hogy a magyar emberek milyen nagyszerűek, és ez egy újabb példa volt erre – mondta Pat Cortina arra a felvetésünkre, milyen sokan szurkoltak a csapatnak a lelátón az olaszok elleni meccsen. Örülök, hogy a lányok mindezt átélhetik. Remélem, holnap is hasonló lesz a hangulat, szükségünk van a támogatásukra. Azt gondolom, akik ma itt voltak, remekül szórakoztak. Szóval a dolog mindkét irányban működik.”


„Mindig arról beszélek, hogy a magyar emberek milyen nagyszerűek, és ez egy újabb példa volt erre – mondta Pat Cortina arra a felvetésünkre, milyen sokan szurkoltak a csapatnak a lelátón az olaszok elleni meccsen. Örülök, hogy a lányok mindezt átélhetik. Remélem, holnap is hasonló lesz a hangulat, szükségünk van a támogatásukra. Azt gondolom, akik ma itt voltak, remekül szórakoztak. Szóval a dolog mindkét irányban működik.”

Női hokiválogatottunk és a drukkerek akár már pénteken együtt ünnepelhették volna az elitbe való feljutást, amennyiben a szlovákok a játéknap első meccsén legyőzik a norvégokat, utóbbiak azonban 4–0-ra nyertek. Persze a lehetőség még mindig adva van: ha az esti találkozón a dánok győznek az osztrákok ellen. És ha a szlovákok ellen nem csak egy pontot gyűjt anno a csapat, akkor az ellenfeleket sem kellett volna már figyelni.

„Nem gondolunk már a szlovákok elleni mérkőzésre, az már a múlt. Jól játszottunk azon az összecsapáson is, jó lecke volt számunkra, és a célt szolgálta. Holnap is el kell végeznünk a munkát az osztrákok ellen, ennyi” – magyarázta a szövetségi kapitány.

A MAGYAR VÁLOGATOTT FELJUT, HA...
... nem szenved vereséget, vagy csak hosszabbításban kap ki Ausztriától
... a rendes játékidőben kikap Ausztriától, és Dánia legyőzi a norvégokat

JÉGKORONG
NŐI DIVÍZIÓ 1/A VILÁGBAJNOKSÁG
4. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG
–OLASZORSZÁG90 (3–0, 4–0, 2–0)
Káposztásmegyer. V:
Fialova (svájci), Dinant (belga), Hamicevics (fehérorosz)
MAGYARORSZÁG:
NÉMETH A. – Tóth E., Grkovic – Kreisz E., Kiss-Simon(1)– NÉMETH B.(1),ODNOGA L.(1)– RÓNAI2Jókai-Szilágyi K., Gowie, Jókai-Szilágyi Zs. – HORVÁTH T.1 (1),GASPARICS2 (3),NOOREN2 (2)– Seregély1,Dabasi1,HUSZÁK(1)– Kiss A., PINTÉR L.(4),Pintér H.Szövetségi kapitány:Pat Cortina
OLASZORSZÁG:Mazzocchi (Biondi) – Galtieri, De Rocco – Mattivi, Stocker – Ricca, Orlandini – Da Rech, Niccolai – Saletta, De la Forest, Dalpra – Muraro, Campo Bagatin, Zandegiacomo – Caumo, Roccella, Abatangelo – Battisti, Carignani, Mair.Szövetségi kapitány:Marco Liberatore
Kiállítások:12, ill. 16 perc
Kapura lövések:42–13
MESTERMÉRLEG
Pat Cortina:
– Jól szerettünk volna kezdeni, és sikerült is, hamar szereztünk két emberelőnyös találatot, 3–0 után pedig az olaszok kicsit feladták. Fontos, hogy egyszer sem adtunk esélyt a felzárkózásra: összpontosítottunk, odafigyeltünk. Két harmad alatt megszerzett hétgólos előny tudatában nehéz ugyanúgy koncentrálni, ám a lányok profi munkát végeztek, és nyilván örülök, hogy ennyiszer betaláltunk. A magas szintű hokihoz nemcsak a gólok kellenek, hanem a blokkok, a munka és főleg a hozzáállás. Szombaton teljesen másféle meccset játszunk, ha azt gondoljuk, az könnyű lesz, akkor bajban lehetünk.
Marco Liberatore:– Ilyesmi mérkőzésre számítottunk, nagy nyomás alatt voltunk, túl sok kiállítást szedtünk össze, amit az ellenfelünk kihasznált. A magyar csapat nagyon erős, szerintem a legerősebb ezen a világbajnokságon.


Dánia–Ausztria 3–8 (1–4, 1–4, 1–2)
Norvégia–Szlovákia 4–0
(2–0, 1–0, 1–0)

Szombat
12.30:
Szlovákia–Olaszország
16.00:Dánia–Norvégia
19.30:Magyarország–Ausztria(Tv:Duna World)

AZ ÁLLÁS

MGyHGy HV V LG–KG P
1.Magyarország
43

1

18–510
2. Norvégia 4
3
1 12–6 9
3.
Ausztria42
1
119–11
8
4.Dánia4
22
14–16 6
5. Szlovákia4
1 125–11 3
6. Olaszország 4
4
2–21 0
Pontegyenlőség esetén az egymás ellen szerzett pontok, majd a gólkülönbség, az egymás elleni mérkőzéseken szerzett gólok, az összevetésben szereplő csapatokon kívüli legjobb helyezést elérő csapat elleni eredmény, az összevetésben szereplő csapatokon kívüli második legjobb helyezést elérő csapat elleni eredmény, végül a torna előtti kiemelés rangsorol.
Az első két helyezett jövőre az elit-világbajnokság mezőnyében, az utolsó helyezett a divízió 1/B-osztályban szerepel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik