Laine (29) még nem lövöldözhet egy darabig (Fotó: Getty Images)

Az NHL küzdelmei március 12-én szakadtak félbe a koronavírus-járvány miatt, és június 8-ig csak egyénileg készülhettek a csapatok, ezt követően engedélyezte a kormány a kiscsoportos edzések elkezdését.

Nagyjából tíz nappal később kiderült, hogy a közös munka „eredményeként” 11 játékos megfertőződött, ám a pozitív teszteredményt produkáló játékosok neveit, csapatait nem hozták nyilvánosságra.

Az elmúlt egy hétben további teszteket végeztek el – a közös edzéseken részt vevő 250 játékost 1450 alkalommal tesztelték –, s újabb 15 pozitív esetet találtak. Mindez azt jelenti, hogy az átfertőzöttség több mint 10 százalékos a közös edzéseket látogatók között.

Ennek ellenére a liga ragaszkodik a korábbi terveihez, azaz a célja az, hogy július 10-től az edzőtáborokat is megnyissa a csapatok előtt, valamint továbbra is keresi azokat a városokat, amelyek vendégül látnák a 24 csapatos rájátszás mezőnyét. A mérkőzéseket két nagyvárosban rendeznék meg, zárt kapuk mögött, folyamatos egészségügyi vizsgálatok mellett.