NHL: lehetetlen helyzetben a nashville-i vendégek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.17. 07:21
null
Roman Josi győztes góljának pillanata (Fotó: nhl.com)
A hazai pályán jó ideje legyőzhetetlen Nashville Predators egy hajrában született góllal 2–1-re legyőzte az Anaheim Ducks legénységét szerdára virradóra, ezzel összesítésben 2–1-re vezet az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) nyugati döntőjében.

 

Corey Perry emberelőnyös góljának köszönhetően a vendégek vezettek két harmad után, Filip Forsberg az utolsó játékrész elején egyenlített.

Sokáig úgy tűnt, átok ül a hazaiakon, hiszen John Gibson remekül őrizte a Ducks kapuját (38 védés), és ha ő tehetetlennek bizonyult, közbeszólt a játékvezető: Forsberg egyenlítése után két nashville-i gólt érvénytelenített a kapussal szembeni szabálytalanság miatt.

Aztán a végjátékban, 2:43 perccel a vége előtt Roman Josi fórból bevágta a Predators győztes találatát. A csapattársról elé pattanó korongot éles szögből a hálóba suhintó svájci védőnek ez már az ötödik gólja a mostani playoffban.

A Nashville veretlen hazai jégen az idei rájátszásban (6–0), a tavalyit is beleszámítva pedig a sorozata már tíz győzelemnél tart.

NHL, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

Nashville Predators–Anaheim Ducks 2–1 (0–0, 0–1, 2–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Nashville javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik