NHL: kétmeccses hátrányból kapaszkodott vissza a Nashville

Vágólapra másolva!
2017.06.06. 06:54
A Nashville Predators hazai pályán 4–1-re legyőzte a címvédő Pittsburgh Penguinst a 2017-es Stanley-kupa-döntő negyedik összecsapásán, ezzel kétmeccses hátrányból kapaszkodott vissza, és a párharc 2–2-re áll összesítésben.

A gólok sorát a nashville-i Calle Järnkrok nyitotta meg, aki a 15. percben nagyszerűen centerezett, és közvetlen közelről bekotorta a kapuba a korongot – erre a találatra rendkívül gyorsan válaszolni tudott Sidney Crosby végén (1–1).

Innentől azonban minden a hazaiakról szólt: Pekka Rinne előszedte klasszisát és félelmetes formában kezdett el védeni, a Predators támadásban és védekezésben is felszívta magát, aminek az eredménye az lett, hogy a második harmadban Frederick Gaudreau egy helyzet végén a kapu mögül visszahúzott korongot visszakanalazta a pittsburghi kapuba. Noha a játék folytatódott, némi késlekedés után videózás következett, melynek végén a játékvezetők megállapították, a korong bizony túlhaladt a gólvonalon, 2–1!

Tíz perccel később Viktor Arvidsson módosította 3–1-re az állást, majd a harmadik játékrészben Filip Forsberg találatával kialakult a 4–1-es végeredmény.

Rinne 23 Penguins-lövést hárított, amivel ő lett a találkozó egyik hőse, sikerével pedig a Predators nem hibázott első két hazai összecsapásán, és sorozatban második meccsét nyerte meg a Stanley-kupa döntőjében, melynek állása ezzel összesítésben 2–2-re módosult.

A párharc ötödik mérkőzésére magyar idő szerint péntek hajnalban, Pittsburghben kerül sor.

NHL
STANLEY-KUPA-DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Nashville Predators–Pittsburgh Penguins 4–1

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2–2.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik