Mol Liga: tízgólos meccsen nyert a Fradi; sima UTE-vereség

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.15. 21:35
A jégkorong Mol Liga keddi játéknapján az UTE hazai jégen kapott ki a Debreceni HK-tól, míg a Fehérvári AV19 kétgólos hátrányból fordítva sem tudta megnyerni az összecsapást a Ferencvárosi TC ellen.

A Debreceni HK Danil Kaskov és Berta Ákos góljával tulajdonképpen már az első harmadban eldöntötte a mérkőzést. Miután az UTE 2–1-nél képtelen volt egyenlíteni, a vendégek a harmadik játékrészben pedig pontot tettek a meccs végére, és kialakították a 4–1-es végeredményt.Debreceni HK Danil Kaskov és Berta Ákos góljával tulajdonképpen már az első harmadban eldöntötte a mérkőzést. Miután az UTE 2–1-nél képtelen volt egyenlíteni, a vendégek a harmadik játékrészben pedig pontot tettek a meccs végére, és kialakították a 4–1-es végeredményt.

A másik találkozón a Ferencváros Géczi Gergely és Galló Illés góljával elhúzott 2–0-ra, ám a fehérvári csapat háromszor is betalált az utolsó harmadban. Mégsem tudta azonban megtartani az előnyét, a hazaiak nagyszerű hajrájuknak köszönhetően 6–4-re nyertek.

JÉGKORONG, MOL LIGA
ÚJPEST
–DEBRECENI HK 1–4 (0–2, 1–0, 0–2)
Megyeri út, 350
néző. V: Kincses, Halassy, Váczi D., Soltész
UTE:
Pleszkán – Kiss D., LINDGREN – Csányi, Mihálík, Virág T. – Hegyi Á., Huba – KISS Á. 1, GRÖSCHL (1), Nemes, Dósa, Garbacz – Hodos, Feil, Egyed, Zalavári, Pichler, Dömötör, Turbucz. Edző: Szilassy Zoltán
DEBRECENI HK: VAY – Csíki, Kovács B. – KÖNCZEI (2), BERTA 1, Trosin (1), Kunajov, Ivanov 1 – SALUGA (1), Kuriljuk, KASZKOV 2, Hetényi P., Wéber (1) – Dancsfalvi, Hári N., Vaszjunyin, Godó, Barabás. Edző: Dmitrij Romanov
Kiállítások:
6 perc, ill. 14 perc
MESTERMÉRLEG

Szilassy Zoltán:
– Az első harmadban kritikán aluli volt a játékunk, könnyű gólokat adtunk az ellenfélnek, a mi lövéseink pedig nem voltak elég veszélyesek. A második harmadban már sokkal jobban hokiztunk, ugyanígy kellett volna folytatni a harmadikban is. Az emberhátrányos játékunk rendben volt, az emberelőnyös viszont továbbra is gyenge, ezen mindenképpen javítanunk kell.
Dmitrij Romanov:
– Nehéz meccs volt, sok hibával játszottunk, szerencsére ebből nem kaptunk gólokat. A ziccereink felét kihasználtuk, ennek köszönhetően megnyertük a mérkőzést.

FERENCVÁROS–FEHÉRVÁRI AV19 6–4 (1–0, 1–1, 4–3)
Pesterzsébet, 250 néző. V: Németh M., Gangel, Berger, Kis-Király
FERENCVÁROS: Budai – APELIS, Hietamäki (1) – Rafaj (1), FEKTI Á. 2, Papp Cs., SUORANIEMI (1), Lévai – MANNINEN (2), Fliszár (2), Dubek (2), GÉCZI 1 – Galló I. 1, KISS G. 2, Farkas L. S., Ódry, Kovács V. L., Mach. Edző: Greg Lindqvist
FEHÉRVÁRI AV19:
SCOLA –REITER A. 1, Vokla – Reisz (1), Szita, TÓTH G. 1 ,Korbuly, Hegyi Á. Z. – Hamvai, Mazzag, Pillok, KROGH 1, Szaller – Shupe, Szabó P. K. 1, HOLMBERG (1) Pados, Zizi, Kocsis, Bodo (1), Orbán B. (1). Edző: Tyler Dietrich
Kiállítások:
14 perc + 10 perc fegyelmi (Hietamäki), ill. 8 perc + 10 perc fegyelmi (Scola)
MESTERMÉRLEG
Greg Lindqvist:
– A harmadik harmad első néhány percétől eltekintve elégedett voltam a csapattal. Sok együttest összetört volna, amikor a harmadik játékrészben kétgólos hátrányba került, de ma a mieink nagy lelkierőtől tettek tanúbizonyságot, és megfordították a mérkőzést.
Tyler Dietrich:
– Úgy érzem, hogy a Ferencváros ma az első perctől uralta a mérkőzést, a harmadik harmadban voltak jó periódusaink, de előnyünket sajnos nem tudtuk megtartani. Főleg a védőharmadban nyújtott játékunkon van még mit javítani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik