Mol Liga: egalizált a DVTK; a MAC ismét könnyedén nyert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.02. 20:16
null
A MAC-nak ezúttal sem jelentett gondot a Debrecen (Fotó: Földi Imre)
Csütörtökön este rendezték meg a jégkorong Mol Liga elődöntőinek második mérkőzéseit. A MAC Budapest a könnyed hazai győzelme (6–1) után idegenben is gond nélkül – 5–1-re – nyert a Debreceni HK ellen, így újabb lépést tett a döntő felé. A nap második találkozóján a címvédő DVTK Jegesmedvék magabiztos, 4–1-es győzelmet aratott az Újpest otthonában, így összesítésben egalizált.

 

Az elődöntő nyitányán sérülések miatt megfogyatkozott Debreceni HK nem jelentett akadályt a MAC-nak: a budapestiek hazai pályán 6–1-re nyertek. A párharc második meccsén szintén a MAC kezdett jobban, Vokla Roland góljával még az első harmad vége előtt magához ragadta a vezetést (0–1). A pihenő után szinte azonnal egyenlítettek a hazaik Varga Arnold távolról eleresztett bombájával (1–1), a MAC azonban sebességet váltott: sorozatban Könczei Áron, – emberelőnyből – Kovács Csaba, majd Vlagyimir Nyikiforov is beköszönt (1–4), ezzel pedig nagyjából el is dőlt a meccs.

Az utolsó harmadra nem maradtak izgalmak, a MAC azonban nem állt le, Nagy Krisztián révén tovább növelte az előnyét, így 5–1-re nyert, és már 2–0-ra vezet a négy nyert meccsig tartó párharcban.

A címvédő DVTK Jegesmedvék meglepetésre egy utolsó perces góllal hazai pályán 1–0-ra kikapott az Újpesttől, így a párharc második felvonásába nagy elánnal vetette bele magát. Ennek hamar meg is lett az eredménye, előbb Peter Sakaris lőtt gólt emberelőnyben, majd alig fél perc elteltével Magosi Bálint is gólt ünnepelhetett (0–2). A második harmadban Sakaris újabb találatot ért el emberfórban, a záró húsz perc elején pedig a kanadai Grant Toulmint is a hálóba ütötte a korongot (0–4).

Hegyi Ádám révén a szépítés összejött a hazaiaknak, ennél közelebb azonban nem tudtak lépni, így a DVTK idegenben 4–1-re nyert és kiegyenlítette az összesített állást.

JÉGKORONG MOL LIGA
ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉSEK

DEBRECENI HK–MAC BUDAPEST 1–5 (0–1, 1–3, 0–1)
Debrecen, 600
néző. V: Babic, Juhász, Pálkövi, Soltész
DHK: Gyenes – Dudás, Smith – Hetényi P. (1), Varga A. 1 – Györfy, Wéber – Hári N. (1), Saluga, Schultz – Piszkunov, Brown, Koszurov – Németh A., Molnár D., Vaszjunyin – Vincze P. T., Godó. Edző: Jason Morgan
MAC: Bálizs – Olson (1), Kovács B. Z. – Escobedo, Mestyán (1) – Ruikka (1), Vokla 1 – Booras, Jubinville, NYIKIFOROV 1 (1) – Tóth R., Roczanov, Silló – KOVÁCS CS. 1 (1), Könczei 1, Keresztury – NAGY K. 1 (1), Nagy G. (1), Terbócs (1). Edző: Majoross Gergely
Kiállítások: 12, ill. 14 perc
MESTERMÉRLEG
Jason Morgan: – Sérültjeink közül ketten, Hetényi és Németh vállalták a szereplést, de több örömünk nem volt ebben a meccsben. Sajnos a taktikai utasításokat teljesen figyelmen kívül hagyták a játékosok, rengeteget hibáztunk. Szép hokit akartunk bemutatni, ami egy ilyen remek erőkből álló MAC ellen nem megy. Darálnunk kellett volna. Nagyon csalódott vagyok a játékunk miatt.
Majoross Gergely: – Teljesen más felfogásban akartunk játszani, mint az első meccsen, amelyen sok teret adtunk az ellenfélnek, miközben nagyon passzívak voltunk. Most lényegesen agresszívabb hokit mutattunk, elvettük a debreceniek elől a helyet és az időt a kibontakozásra, és bár most is akadtak egyéni hibák, összességében a csapatjátékkal elégedett vagyok.

ÚJPEST–DVTK JEGESMEDVÉK 1–4 (0–2, 0–1, 1–1)
Megyeri út, 1000
néző. V: Kincses, Haszonits, Muzsik, Kis-Király
UTE: Sila – Kiss D., Gröschl – Hegyi Á. 1, N. Nagy – Nagy R., Kovács A. – Dósa, Pápa, Tóth G. – BENK (1), Hebar, Ropret (1) – Csányi, Nemes, Frolík – Virág T., Turbucz, Dömötör. Edző: Szilassy Zoltán
DVTK: ADORJÁN – Vojtkó, Gőz – LÁDA B., Leppänen – Tuominen, Joe (1) – Hajós, Miskolczi, Tóth A. – Magosi 1, Pavuk (1), Galanisz – SAKARIS 2, TOULMIN 1 (2), Johnston (1) – Albert, Popovics, Sági. Edző: Doug Bradley
Kiállítások: 35, ill. 8 perc
Fegyelmi büntetés: végleges fegyelmi (Dömötör)
MESTERMÉRLEG
Szilassy Zoltán: – Rosszul kezdtünk, sokkal lassabbak voltunk, mint kellett volna, a Miskolc ezt meg is bosszulta. Kettő nullánál rengeteg lehetőségünk volt, de nálunk semmi sem pattant be, a másik oldalon meg bement a harmadik, a hátrányos góllal pedig végleg lezárta a meccset a Miskolc. Nem szabad még egyszer így kezdenünk, ezt a meccset el kell felejteni.
Doug Bradley: – A mérkőzés előtt az előnyös játékunkról beszélgettünk sokat, szerencsére ennek meglett az eredménye, kétszer is fórból találtunk be. A második harmadunk nagyon nem tetszett, az egyik legrosszabb volt, amit a szezonban láttam – szerencsére a harmadikban kijavítottuk. Hazamegyünk, és a saját szurkolóink előtt is nyerni akarunk!

TOVÁBBI PROGRAM

MÁRCIUS 4., SZOMBAT:
18.00: DVTK Jegesmedvék–UTE
19.00: MAC Budapest–Debreceni HK

MÁRCIUS 6., HÉTFŐ:
18.00: UTE–DVTK Jegesmedvék
18.00: Debreceni HK–MAC Budapest

MÁRCIUS 8., SZERDA (ha szükséges):
18.30: DVTK Jegesmedvék–UTE
19.00: MAC Budapest–Debreceni HK

MÁRCIUS 10., PÉNTEK (ha szükséges):

18.00: UTE–DVTK Jegesmedvék
18.00: Debreceni HK–MAC Budapest

MÁRCIUS 12., VASÁRNAP (ha szükséges):
18.00: DVTK Jegesmedvék–UTE
18.00: MAC Budapest–Debreceni HK

ELŐDÖNTŐ
(A párharc az egyik fél negyedik győztes mérkőzéséig tart.)
DVTK JEGESMEDVÉK (1.)–ÚJPEST (3.), AZ ÁLLÁS: 1–1
DVTK Jegesmedvék–Újpest 1–2
Újpest–DVTK Jegesmedvék 1–4
DVTK Jegesmedvék–Újpest
Újpest–DVTK Jegesmedvék
DVTK Jegesmedvék–Újpest ha szükséges
Újpest–DVTK Jegesmedvék ha szükséges
DVTK Jegesmedvék–Újpest ha szükséges
MAC BUDAPEST (2.)–DEBRECEN (4.), AZ ÁLLÁS: 2–0
MAC Budapest–Debrecen 6–1
Debrecen–MAC Budapest 1–5
MAC Budapest–Debrecen
Debrecen–MAC Budapest
MAC Budapest–Debrecen ha szükséges
Debrecen–MAC Budapest
ha szükséges
MAC Budapest–Debrecen
ha szükséges

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik