Mol Liga: újra nyert a DVTK; a MAC egy lépésre a döntőtől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.04. 21:25
null
A DVTK parázs meccset nyert meg az UTE ellen (Fotó: Földi D. Attila)
Szombat este rendezték meg a jégkorong Mol Liga elődöntőinek harmadik mérkőzéseit. A DVTK Jegesmedvék hazai pályán, parázs összecsapáson nyert 4–2-re az Újpest ellen. A nap másik találkozóján a MAC a hajrában teljesen bedarálta a Debreceni HK-t – 7–2-re győzött –, így már csak egy lépésre van a finálétól.

 

Parázs mérkőzést hozott a címvédő DVTK Jegesmedvék és az Újpest párharcának harmadik felvonása. A Miskolcon rendezett meccs első harmadában két végleges fegyelmi büntetést is kiosztottak a játékvezetők: Magosi Bálintnak és Andrej Hebarnak mindössze 34 másodperc után véget ért a mérkőzés. A kiállítások mellett gólt is láthatott a közönség, az első húsz percben Andrew Johnston révén szerzett vezetést a hazai együttes (1–0).

A második harmad elején Hegyi Ádám emberfóros góljának köszönhetően egyenlített az UTE, de egy perccel később Galanisz Nikandrosz találatával már újra a hazaiaknál volt az előny, sőt Grant Toulmin emberelőnyös góljával már kettővel vezetettek. A középső harmad vége előtt Benk András szépített (3–2), de a záró periódusban Gőz Balázs révén már csak a Jegesmedvék találtak be, így a DVTK 4–2-re legyőzte az Újpestet, és 2–1-re vezet a négy nyert meccsig tartó párharcban.

Jobban nem is indulhatott volna a MAC számára a Debreceni HK elleni harmadik találkozó: mindössze 12 másodperc telt el a mérkőzésből, Somogyi Balázs a hálóba talált. A sokkoló kezdés után Sean Escobedo is bevette a debreceniek kapuját (2–0), így húsz perc alatt megnyugtató előnyre tett szert a MAC.

A második periódusban sokáig csak kiállításokat jegyezhettünk fel, de öt perccel a dudaszó előtt Vlagyimir Nyikiforov lövése utat talált a hálóba (3–0). A verekedésekkel és gólokkal tarkított záró harmadban Bradley Smith emberfóros góljával a szépítés sikerült a vendégeknek, ennél közelebb azonban nem tudtak zárkózni, sőt Escobedo, majd – kettős előnyből – Nyikiforov is beütötte saját maga második gólját. A hajrára teljesen széteső vendégeknek Jon Booras kétszer is – mindkét alkalommal emberelőnyből – beköszönt, a debreceniektől pedig Jared Brown talált be, így a MAC 7–2-es sikert aratott, és már csak egy győzelem választja el a döntőtől.

JÉGKORONG MOL LIGA
ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉSEK

DVTK JEGESMEDVÉK–ÚJPESTI TE 4–2 (1–0, 2–2, 1–0)
Miskolc, 1560 néző. V: Haszonits, Kincses, Váczi, Muzsik
DVTK: Adorján – Vojtkó, GŐZ 1 – Leppanen (1), Láda B. – Joe, Tuominen – Szopos, Laczkó – Hajós, Tóth A., Miskolczi – Magosi, GALANISZ 1, Pavuk (1) – TOULMIN 1 (1), JOHNSTON 1, Sakaris – Popovics, Sági, Albert T. Edző: Doug Bradley
ÚJPEST: Sila – Dósa, Kiss D. – Nagy N., Hegyi 1 – Kovács A., Nagy R. –Pokornyi – Nemes, Pápa, Tóth G. – Benk 1, Hebar, Ropret – Sikorcin (1), FROLIK (2), Csanyi – Virág, Gröschl, Turbucz. Edző: Szilassy Zoltán
Kiállítások: 13 perc + végleges fegyelmi (Magosi), ill. 19 perc + végleges fegyelmi (Hebar)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a DVTK Jegesmedvék javára
MESTERMÉRLEG
Douglas Bradley: – Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogyan elterveztük: irányítottuk a játékot, a vezetést is megszereztük. A második harmad kiegyenlített volt, bár kétgólos előnyt szereztünk, az Újpest visszajött a meccsbe. A negyedik gól mindent eldöntött.
Szilassy Zoltán: – Jó mérkőzést játszottunk, a baj csak annyi volt, hogy végig futottunk az eredmény után. Egyenlítésünk után rögtön gólt kaptunk, majd balszerencsésen jutott a kapunkba a korong. Lehetőségeink végig megvoltak a találkozón, de ezek többségével nem tudtunk élni. Nincs semmi baj, készülünk a következő meccsre.

MAC BUDAPEST–DEBRECENI HK 7–2 (2–0, 1–0, 4–2)
Tüskecsarnok, 730 néző V: Babic, Juhász, Kis-Király, Kókai
MAC: BÁLIZS – Kovács B., Olson – Mestyán, ESCOBEDO 2 (1) – Ruikka, Vokla
NYIKIFOROV 2 (1), Booras 2 (1), JUBINVILLE (1) – Terbócs (1), Roczanov, Keresztury –Bödök, Könczei, Kovács Cs. (1) – SOMOGYI 1, Nagy K. (2), NAGY G. (3) – Silló, Tóth R. Edző: Majoross Gergely
DEBRECEN: Gyenes (Pleszkán) – Dudás, SMITH 1 – Hetényi P., Szadikov – Győrfy, Vincze P. T. – Schultz, Brown 1, Hári N. – Vaszjunyin, Berta, Piszkunov (1) – Németh A., Molnár D., Saluga – Godó. Edző: Jason Morgan
Kiállítások: 23 perc+10 perc fegyelmi (Keresztury)+végleges fegyelmi (Olson), ill. 39 perc+10 perc fegyelmi (Dudás)+végleges fegyelmi (Gyenes, Hári N., Brown)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0 a MAC javára.
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: – Ismét borzalmasan játszottunk: az első harmad még úgy-ahogy elment, a második tragédia, a harmadik pedig a ’90-es évek magyar jégkorongjára hasonlított, ahol minden volt, csak hoki nagyon kevés. Ez nekünk nyilván nagyon veszélyes, hiszen mi a döntőre készülünk, míg az ellenfél valami egészen másra. Remélem, hogy a negyedik meccset is valahogy túl tudjuk élni eltiltások és sérülések nélkül.
Jason Morgan nem nyilatkozott.

TOVÁBBI PROGRAM

MÁRCIUS 6., HÉTFŐ
18.00: UTE–DVTK Jegesmedvék
18.00: Debreceni HK–MAC Budapest

MÁRCIUS 8., SZERDA (ha szükséges)
18.30: DVTK Jegesmedvék–UTE
19.00: MAC Budapest–Debreceni HK

MÁRCIUS 10., PÉNTEK (ha szükséges)

18.00: UTE–DVTK Jegesmedvék
18.00: Debreceni HK–MAC Budapest

MÁRCIUS 12., VASÁRNAP (ha szükséges)
18.00: DVTK Jegesmedvék–UTE
18.00: MAC Budapest–Debreceni HK

ELŐDÖNTŐ
(A párharc az egyik fél negyedik győztes mérkőzéséig tart.)
DVTK JEGESMEDVÉK (1.)–ÚJPEST (3.), AZ ÁLLÁS: 2–1
DVTK Jegesmedvék–Újpest 1–2
Újpest–DVTK Jegesmedvék 1–4
DVTK Jegesmedvék–Újpest 4–2
Újpest–DVTK Jegesmedvék
DVTK Jegesmedvék–Újpest
Újpest–DVTK Jegesmedvék ha szükséges
DVTK Jegesmedvék–Újpest ha szükséges
MAC BUDAPEST (2.)–DEBRECEN (4.), AZ ÁLLÁS: 3–0
MAC Budapest–Debrecen 6–1
Debrecen–MAC Budapest 1–5
MAC Budapest–Debrecen 7–2
Debrecen–MAC Budapest
MAC Budapest–Debrecen ha szükséges
Debrecen–MAC Budapest
ha szükséges
MAC Budapest–Debrecen
ha szükséges
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik