Második csíki sikerével egy győzelemre a címvédéstől a DAB

Vágólapra másolva!
2013.03.17. 21:04
null
A DAB másodszor is a túlórában kerekedett a Csíkszereda fölé (Fotó: NS-archív, Mirkó István)
A jégkorong Mol Liga egyik fél negyedik győzelméig tartó döntőjében a Dab.Docler nyerte a negyedik felvonást: a Csíkszereda elleni idegenbeli mérkőzés, csakúgy mint tegnap, ezúttal is a hosszabbításban dőlt el. Az újvárosiak egy győzelemre kerültek a címvédéstől, szerdán otthon akár ünnepelhetnek is.

 

Még a tegnapi, hosszabbításos siker eufóriája vitte előre a vendégeket, akik a mérkőzés 39 mp-ben vezetést szereztek: Galanisz Nikandrosz volt eredményes egy kapu mögül visszaadott korongból. A folytatásra az eredmény nagyon rányomta a bélyegét. A hátrányba kerülő házigazdák eredménykényszerben mentek előre, sorra alakították ki a támadásaikat, de azokból hiányzott a kellő átütőerő, de némi finesz, és persze egy kis szerencse is. Így Peter Sevela kapussal az élen a dunaújvárosiak sorra hatástalanították a csíkszeredai próbálkozásokat. A DAB a kontrajátékra rendezkedett be a kemény csatában, a biztonságos védekezésre koncentrálva nem mentek fejjel a falnak, visszafogott létszámú támadóalakzatok próbáltak zavart kelteni a csíki kapu előtt, kevés eredménnyel (0–1).

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri meg a 2012–2013-as Mol Ligát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A második harmadban már nagyon érett a csíki egyenlítés, de még emberelőnyből sem sikerült gólt lőniük a házigazdáknak. Sőt, igazából komoly nyomást sem tudtak gyakorolni a vendégekre, akiktől Galanisz hátrányban is ziccert vitt, majd hagyott kihasználatlanul. Ha kellett, taktikusan játszott a másodpercekkel a DAB, a vendégjátékosok amint módjuk nyílt rá, a támadás előtt pár plusz passzt is belevittek a játékba. A játékrész vége már az indulatoktól sem volt mentes, de fegyelmezettek maradtak a játékosok, a kakaskodást nem követte bunyó, maximum némi lökdösődés (0–1).

Ami nem ment az első két harmadban, ahhoz a harmadikban elég volt hat perc. Meg Pavuk Attila kiállítása... A meccsen sorrendben negyedik, összességében már hetedik emberelőnyhöz jutó házigazdáktól Jan Fadrny egyenlített, miután egy lövés lejött Seveláról. Pavuk 25 mp múlva így visszajöhetett, míg a következő kiállított, a szintén dunaújvárosi Szappanos Dávid is idő előtt tért vissza: 1:29 percet töltött a büntetőpadon, amikor ismét egy kipattanót követően jutott gólhoz a Csíkszereda, név szerint Jaroszlav Kmit. Gólra gól volt a válasz: a kisvártatva emberfórhoz jutó DAB nyomás alá helyezte a házigazdákat, Tőkési Lajos pedig a harmadvonalról lőtt inkább okos, mint nagy gólt Sztaniszlav Kozuchnak. A harmadból hátralévő percek intenzív játékot hoztak, mindkét csapat megszerezhette volna a harmadik, minden bizonnyal győzelmet érő gólt, ez azonban egyik félnek sem sikerült, jöhetett a túlóra (2–2). A négy a négy elleni csata azonban csak 78 mp-ig tartott, akkor a jobb szélen Jozef Mihalik vezette be a korongot a csíki harmadba, majd mértani passzt tálalt a védőjét megelőző Peterdi elé, aki a hosszún, közelről a kapuba lőtte a korongot (2–3).

JÉGKORONG MOL LIGA
DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
HSC CSÍKSZEREDA (romániai)–DAB.DOCLER 2–3 (0–1, 0–0, 2–1, 0–1) – hosszabbítás után

Csíkszereda, 2100 néző. V: Lascar, Toporceanu, Butucel, Trandafir (mind román)
CSÍKSZEREDA: Kozuch – Adorján, Góga, Mihály E., HURTAJ, V. Novák – Kósa, Papp Sz., Moldován, Péter, FADRNY 1 – Flinta, NAGY I. (1), Becze T. (1), KMIT 1, Tranca – Bíró T., Szőcs, Molnár Zsombor. Edző: Gál Sándor
DAB: Sevela – Lindgren, Kiss D., PAVUK (1), GALANISZ 1, Szappanos (1) – Nagy R., Hüffner, Virág T., Gröschl, Vaszjunyin – Szabados, TŐKÉSI 1, Azari, MIHÁLIK (2), PETERDI 1 – Chvátal, Papp Cs., Strenk, Papp V., Kiss Á.. Edző: Stephan Lundh
Kiállítások: 6 perc+10 perc fegyelmi (Kósa), ill. 16 perc
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 a DAB javára
MESTERMÉRLEG
Gál Sándor: – Megint hosszabbításban veszítettünk. Bosszantó, hogy olyan meccset buktunk el, amelyen kétszer-háromszor annyi helyzetünk van, mint az ellenfélnek. Nagyon rosszul kezdtünk, nem tudom felfogni, miért. Többször felhívtuk a figyelmet erre, mégis az első cserében gólt kaptunk, ami tilos olyan jó csapat ellen, mint a DAB, mert ez olyan, mint ha egy bokszoló kap egy hatalmasat az elején, lehet, hogy soha nem tér magához. Annyi helyzetből pedig, amennyi nekünk volt, három meccset lehet megnyerni... De nem adjuk fel, amíg egy kicsi reményünk is van!
Stephan Lundh: – Kemény meccs volt, megint sok kiállítással. Szomorú vagyok, mert nem hiszem, hogy a játékvezetők elérnék a két csapat színvonalát. Néha nem tudjuk, mi ér kiállítást és mi nem. A győzelmünkkel természetesen elégedett vagyok, és jó, hogy összesítésben három egyre vezetünk, de szerénynek kell maradnunk, mert a HSC-nek ezúttal is sok helyzete volt. Kicsi a különbség a csapatok között, és mindig a meccslabdát a legnehezebb beütni.

Következik:
szerda, 18.30, Dunaújváros, Dab.Docler–Csíkszereda

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik