Az ehhez szükséges előkészítő döntésekről csütörtök délelőtt határozott a város képviselő-testülete rendkívüli ülésen – tájékoztatta a közgyűlés után az MTI-t a kaposvári önkormányzat.

A megszavazott előterjesztésben az áll, hogy 2006-ban az intézményt üzemeltető Kaposvár Jégcsarnok Kft. 20 éves futamidőre svájci frank alapú lízingszerződést kötött a több mint 9500 négyzetméteres létesítmény 780 millió forintért történő megvásárlására a CIB Ingatlanlízing Zrt.-vel.

A kontraktus alapján jelenleg fennálló tőketartozás a svájci frank árfolyamának felvételtől számított jelentős emelkedése miatt több mint 645 millió forint – derült ki a dokumentumból.

A Magyar Jégkorongszövetséggel (MJSZ) folytatott egyeztetések alapján ugyanakkor lehetőség nyílt a jégcsarnok tao-támogatásból történő megvételére, s így „a jelentős teherrel járó lízingszerződés egyösszegű törlesztésére” – indokolt az előterjesztés.

Az értékbecslő által 700 millió forintra becsült létesítmény megvásárlásához a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola 2018. április végéig pályázatot nyújt be az MJSZ-hez.

Annak sikere esetén – folyatatták – az ingatlan értékének 70 százalékára, azaz 490 millió forintra nyerhető támogatás, amelyhez 210 millió forintos önrész szükséges. Erről 15 egyhangú igen szavazattal döntött a kaposvári közgyűlés – közölte az MTI-vel Mágó Armand, a somogyi megyeszékhely önkormányzatának sajtóreferense.