Koronavírus: tovább halasztják a jégkorong-BL rajtját

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.08. 22:24
null
Peter Zahner szerint az európai állapotok alkalmatlanok a jégkorong-BL lebonyolításához (Fotó: Getty Images)
Ismét elhalasztotta a koronavírus-járvány miatt a jégkorong Bajnokok Ligája (CHL) 2020–2021-es kiírásának rajtját a nemzetközi szövetség (IIHF), ezúttal november 17-ét jelölték meg az első játéknapnak.

Peter Zahner, a CHL elnöke kedden közleményben tudatta, hogy az európai helyzet sajnos nem javul, még mindig vannak utazási korlátozások, illetve karanténkötelezettségek, ezért kellett újra módosítani a rajt időpontját.

A CHL eredetileg szeptember 3-án kezdődött volna, de áprilisban október 6-ra tolták a kezdést, most pedig újabb hat hetet csúsztatnak.

A Bajnokok Ligájában 13 ország 32 csapata érintett. A 2020–2021-es kiírásban nem lesznek csoportmérkőzések, hanem a 32 klubot párba sorsolják, és oda-visszavágó alapon, összesített gólok alapján dől el a továbbjutás. Egészen az elődöntőig így folytatják, majd február 9-én lesz az egymérkőzéses döntő.

A második számú európai sorozatot, a Kontinentális-kupát – amelyben az FTC-Telekom is érdekelt lett volna – ebben az idényben nem rendezi meg az IIHF.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik