Kétszeres Stanley-kupa-győztes a válogatott mellett

Vágólapra másolva!
2010.02.08. 09:21
null
Reijo Ruotsalainen a salzburgi klub mellett segít be a magyar válogatotttnál
Reijo Ruotsalainen személyében kétszeres Stanley-kupa-győztes segíti a jövőben a magyar jégkorong-válogatott felkészítését. A Red Bull Salzburg másodedzőjét Ted Sator szövetségi kapitány kérte fel arra, hogy a kedden kezdődő válogatott edzőtáborban segítse a munkáját.

Február 8-án, hétfőn bemutató edzést, majd elméleti továbbképzést tart a magyar edzőknek, kedden és szerdán pedig ott lesz a magyar válogatott felkészülésén a káposztásmegyeri Icecenter Budapestben.

Az idén ötven éves finn szakember az Ausztriába készülő U18-as válogatott felkészítésében is szerepet vállal.

Ruotsalainen játékosként megfordult többek között a New York Rangers, az Edmonton Oilers és a New Jersey Devils csapatában, Európában pedig hazáján kívül Svájcban is játszott.

„Amikor megkaptam a lehetőséget, hogy Salzburgba jöjjek, egy pillanatig sem tétováztam. Azon dolgozunk, hogy a Red Bullból igazi európai nagy csapat legyen. Van még mit tanulni az elit gárdáktól, de jó úton haladunk" – nyilatkozta egy évvel ezelőtt a finn kiválóság.

Azóta tudjuk, hogy a Red Bull fölényesen nyerte meg a 2010-es Kontinentális-kupát. A Salzburg az EBEL alapszakaszában 52 forduló után 69 ponttal a harmadik helyen áll, vasárnap Székesfehérváron szenvedett egygólos (5–4) vereséget.

Érdemes megemlíteni, hogy a magyar válogatott keretének döntő többségét adó  Alba Volánnál is – a klub történetében először – a nyár óta finn vezetőedző, Jarmo Tolvanen kezében a szakmai karmesteri pálca.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik