Jégkorong-vb: „Ott van Kopitar, de nekünk is van Bartalisunk, Hárink”

SZŰCS ANDRÁS, TUMBÁSZ HÉDI (Nur-Szultan)SZŰCS ANDRÁS, TUMBÁSZ HÉDI (Nur-Szultan)
Vágólapra másolva!
2019.05.02. 11:49
Mint ismert, a magyar férfi jégkorong-válogatott 4–1-re legyőzte Litvániát a Kazahsztánban zajló divízió 1/A világbajnokságon. Így értékelték a mérkőzést a magyar játékosok:
Bartalis István szerint magunkkal kell foglalkozni (Fotó: Tumbász Hédi) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
Bartalis István szerint magunkkal kell foglalkozni (Fotó: Tumbász Hédi) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

Bartalis István, a magyar válogatott legjobbja: „Az egész csapatnak jót tett, hogy az első találatot mi szereztük, és nem kellett futnunk az eredmény után. Megkönnyebbültünk, nyugodtabban játszhattunk tovább. 4–1-nél már nem követtük a játéktervünket, elkövettünk néhány butaságot, ezeket kell kiküszöbölnünk, és akkor jók leszünk. A második gólomnál hátulról kaptam a korongot, lendületből haladtam, és hirtelen a kapus előtt jártam, onnan már nem volt nehéz. Ez csak úgy jön…

A sormódosítások beváltak, én is visszakerültem centerbe, ahol kicsit jobban érzem magam. A gólok most jöttek, ugyanakkor a játékunk a finisben hagyott kívánnivalót maga után, szerintem Fehéroroszországgal szemben picit jobb volt a játék képe. A protokollban benne van, hogy amennyiben egy bulinál kétszer figyelmeztetnek, az kétperces kiállítás. Nem a mi oldalunkon voltak, összevissza fújtak, de ezt le kell nyelni, és saját magunkkal foglalkozni inkább. Minden óra számít, nagyon fontos lehet, hogy a következő mérkőzésre többet pihenhetünk, mint Szlovénia.”

Erdély Csanád, a magyar válogatott támadója: „Látszott a játékunkon, hogy minél inkább belelendültünk, gólokat lőttünk, annál magabiztosabbá váltunk, főleg azon helyzetekben, amikben korábban nem. Sokkal korongbiztosabbak voltunk, mint az első két meccsen, amihez nyilván hozzájárult, hogy a litvánok – nem lenézve őket – nem képviselnek olyan magas szintet, mint például a beloruszok. Az időzítés szempontjából tökéletes, hogy most Litvániával játszottunk, hiszen kipróbálhattuk az új sorkombinációinkat – amelyek, úgy tűnik, beváltak –, és lendületet vehettünk a beragadt rajtunk után. Örülök, hogy különböző játékosaink léptek elő, a védelemben is: lekorcsolyáztuk a litvánokat, erre a győzelemre mindenképp szükségünk volt.Ebben a hatvan percben kijött, hogy a mi játékosaink magasabb szinten pallérozódnak év közben. Örömteli, hogy nemcsak az elején voltunk jók, noha azzal akadt gondunk, amikor a harmadunkban forgattak, és habár a végén picit kinyíltunk, ez most belefért.”

Sofron István, a magyar válogatott szélsője: „Élet-halál meccs volt, főleg, hogy milyen halálos ez az idei csoport: ugyan eddig a papírforma érvényesült, szoros mérkőzések vannak. Nagyon fontos volt, hogy ne kerüljünk bajba: jól játszottunk, összeszedetten. Persze, nekem külön öröm, hogy végre betaláltam, de az a fontos, hogy a csapat nyert. Szlovénia keretét természetesen kiváló játékosok alkotják, és ott van Kopitar is, de nekünk is van Bartalisunk, Hárink. Ha tudjuk ugyanezt a játékunkat hozni, belőjük a helyzeteinket és talán némi szerencsénk is lesz, akkor bárki ellen lesz esélyünk. Lépésről lépésre kell haladnunk, még egy picit kell jobban teljesítenünk holnap, és akkor nyerhetünk Szlovénia ellen.”

Szirányi Bence, a magyar válogatott hátvédje: „Három dolog a tuti: a halál, az adó meg a térdemen a kötés, mert azt úgy bekötötték, hogy szerintem láncfűrésszel kell lebontani a végén. Szerencsére nem éreztem fájdalmat, mert annyit kezelték az elmúlt napokban, hogy a következő években nem kell testápolót használnom a térdemen. Nem vette el a fókuszomat a játéktól, szerencsére nem kellett rá figyelnem, és nagyon benne voltunk a meccsben. Litvánia tegnap kora este még játszott, azaz kevesebbet pihenhettek a játékosai, ezért rájuk kellett ugranunk. Megtettük, amit az edzők kértek tőlünk: a legelejétől nyomtunk, elvettük az idejüket, helyzeteiket, nekünk pedig sikerült találatokat szereznünk. Az új soraink jól működtek. Már Fehéroroszország ellen hasonlóak voltak, és már akkor látszottak biztató jelek, szerencsére javul a tendencia.”

DIVÍZIÓ 1/A-VILÁGBAJNOKSÁG, NUR-SZULTAN (ASZTANA)
MAGYARORSZÁG–LITVÁNIA 4–1 (2–1, 2–0, 0–0)
Nur-Szultan. Vezette:Hansen (norvég), Holm (svéd), Monnaie (belga), Nordlander
MAGYARORSZÁG: VAY
Stipsicz (1), Szabó D. – Wehrs (1), Varga A. – MACAULAY, POZSGAI – SZIRÁNYI B. (1)
ERDÉLY CS. 1, Hári J. (1), Galló V. – NAGY K. (1), BARTALIS 2 (1), SOFRON 1 – Nagy G., Vas J. (1), Magosi B. – Terbócs, Sarauer, Bodó – BENK
Mb. szövetségi kapitány: Majoross Gergely
LITVÁNIA: Armalis
Protcenko, Alisauskas – Domeika, Katulis – Gusevas, Krukovski – Rumsevicius
Zubrus, Bosas (1), Krakauskas – Baltrukonis, Verenis, Bogdziul – Cetvertak, Cizas, Gintautas – Misiuk, Kumeliauskas 1, Jagelavicius – Bendzius
Szövetségi kapitány: Daniel Lacroix
Nur-Szultan, 530 néző. Vezette: Hansen (norvég), Holm (svéd), Monnaie (belga), Nordlander (svéd)
Gólok. 8:42: Bartalis (Nagy K., Stipsicz, 1–0). 15:26:Bartalis (Szirányi B., Wehrs, 2–0). 18:59: Kumeliauskas (Bosas – emberelőny, 2–1). 26:14: Erdély Cs. (Vas J., Hári J. – ee., 3–1). 36:04: Sofron (Bartalis, 4–1)
Fegyelmi büntetés: végleges fegyelmi (Hári J.)
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely:
– Az volt a tervünk első része, hogy keményen kezdjünk, mert több volt a pihenőidőnk. Ez abszolút bejött. A második rész az lett volna, hogy mind a hatvan percet így töltsük, de ebbe már csúsztak hibák, ráadásul történtek olyasmik, amik könnyen lelökhettek volna minket az utunkról. A sormódosításaink beváltak. Az utolsó öt percben már eszünkbe jutott Szlovénia. A játékosoknak hatvan percig csak a mostani meccsre szabadott koncentrálni – mostantól mindannyian gondolhatunk Kopitarra is. Amikor legutóbb találkoztunk vele egy vb-n, akkor feljuthattunk volna
Daniel Lacroix: – Nagyon kemény meccset játszottunk. Találkoztunk már néhány kemény ellenféllel, de Magyarország ugyanilyen jónak bizonyult, kiválóan felkészült belőlünk. Mi kicsit fáradtnak tűntünk. Fiatal a keretünk, bízhatunk a lelkesedésben, de kevesebb mint huszonnégy órán belül kétszer játszottunk. Ezért hibáztunk többet.

További eredmények
Fehéroroszország–Szlovénia 4–1
Dél-Korea–Kazahsztán 1–4

A PÉNTEKI PROGRAM
4. FORDULÓ
15.30:MAGYARORSZÁG–Szlovénia (Tv:Sport1)– élőben az NSO-n!

AZ ÁLLÁS
1. Fehéroroszország 3 3 11–5 9
2. Kazahsztán 3 3 10–4 9
3. Dél-Korea 3 2 1 11–8 6
4. MAGYARORSZÁG 3 1 2 6–9 3
5. Szlovénia 3 3 6–12 0
6. Litvánia 3 3 5–11 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik