Jégkorong-vb: egy csoportba került Finnország és Kanada

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2020.05.20. 12:20
null
Tavaly a finnek örülhettek a világbajnoki címnek (Fotó: AFP)
Elkészítettek a jelenlegi tervek szerint jövő év májusának közepén fehérorosz-lett közös rendezésű jégkorong-világbajnokság csoportjainak sorsolását.

A két észak-amerikai rivális, Kanada és az Egyesült Államok azonos csoportba került a jövő évi, rigai és minszki jégkorong-világbajnokság szerdai sorsolásán, és melléjük még a címvédő Finnország is a B-csoport tagja lett, így már a csoportkörben megismétlődik a tavalyi vb döntője, amelyet a finnek 3–1-re nyertek meg Kanada ellen.

Ebbe a csoportba került még Németország, Norvégia, Olaszország, az újonc Kazahsztán és a házigazda Lettország, amely nyolcas a lett fővárosban játssza majd mérkőzéseit. Riga ezen kívül még két negyeddöntős mérkőzésnek is otthont ad.

A másik csoportnak Minszk lesz a helyszíne, ebben a társházigazda fehéroroszok mellett Oroszország, Svédország, Csehország, Svájc, Szlovákia, Dánia és Nagy-Britannia csapata küzd majd egymással. A Minszk Aréna a csoportmeccsek mellett két negyeddöntőnek, a két elődöntőnek és a helyosztóknak is otthona lesz.

A torna pontos időpontja egyelőre bizonytalan, a tervek szerint 2021. május 7. és 23. között kerül rá sor, de a koronavírus-járvány következményeként elképzelhető, hogy két héttel később rendezik, hogy a nemzeti bajnokságoknak több időt hagyjanak a szezon lebonyolítására.

Az idei vb-t, amelyet Svájc rendezett volna, a pandémia miatt törölték.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik