Jégkorong-vb: Bálizs Bence kezd a dél-koreaiak ellen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.04.28. 13:23
Bálizs Bence kezd a magyar jégkorong-válogatott kapujában hétfőn, a nur-szultani divízió 1/A-világbajnokság nyitómérkőzésén Dél-Korea ellen.

A szakmai stáb szombaton ismertetett döntéséről – amely szerint Rajna Miklós lesz a tartalék hálóőr, a keretben pedig Vay Ádám és Bálizs maradt – utóbbi azt mondta: „Abszolút jól éltük meg, az edzők meghozták a döntést, majd elmondták, nem volt kertelés vagy magyarázkodás.”

A csapaton belüli hangulatot „parádésként” jellemezte a 61-szeres válogatott Bálizs. „Jól érezzük magunkat, egyben vagyunk. Fiatalokat és időseket egyaránt ideértve minden évben olyan brigád gyűlik össze, amelyben élvezzük egymás társaságát, jól kijövünk egymással, abszolút jó a kémia közöttünk” – fogalmazott a 28 éves kapus.

A magyarországihoz képest négyórás időeltolódásról elmondta, nem akadt különösebb problémája vele, egy-két nap után már úgy tudott aludni, mint otthon.

Arra a kérdésre, miszerint készen áll-e a védésre a magyar idő szerint 8.30-kor kezdődő nyitómérkőzésen, Bálizs annyit felelt, remélhetőleg igen.

A válogatott a nyitónap után sorrendben a fehérorosz, a litván és a szlovén együttessel mérkőzik, s végül a házigazda kazahok ellen zárja a vb-t, amelynek első két helyezettje játszhat majd a 2020-as svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió 1/B-be.

A MAGYAR KERET
KAPUSOK:
Bálizs Bence (MAC Újbuda), Vay Ádám (DVTK Jegesmedvék)
HÁTVÉDEK: Macaulay Scott (MAC Újbuda), Pozsgai Tamás (MAC Újbuda), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Varga Arnold (UTE), Wehrs Kevin (Tölzer Löwen – Németország)
CSATÁROK: Bartalis István (Schwenningen – Németország), Benk András (UTE), Bodó Christopher (MAC Újbuda), Erdély Csanád (Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Timra – Svédország), Hári János (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (MAC Újbuda), Sarauer Andrew (Fehérvár AV19), Sofron István (Fehérvár AV19), Terbócs István (MAC Újbuda), Vas János (DVTK Jegesmedvék)
VÉSZKAPUS: Rajna Miklós (MAC Újbuda)

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Április 5.
–Svédország 3–4
Április 10.
–Lengyelország 2–1 – sz.
Április 12.
–Lengyelország 4–2
Április 17.
–Szlovénia 7–4
Április 20.
–Olaszország 6–1
Április 21.
–Nagy-Britannia 1–3

DIVÍZIÓ 1/A-VILÁGBAJNOKSÁG, NUR-SZULTAN (ASZTANA)
Április 29.,
Dél-Korea, 8.30
Április 30.,
Fehéroroszország, 15.30
Május 2.,
Litvánia, 8.30
Május 3.,
Szlovénia, 15.30
Május 5.,
Kazahsztán, 15.30
Az időpontok magyar idő szerint értendőek.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik