Jégkorong: Vay Ádám Svédországból Szlovákiába igazol

Vágólapra másolva!
2020.04.10. 12:44
null
Vay Ádám Szlovákiába igazol (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A térdsérülése után lábadozó Vay Ádám a svéd második ligás Västerviks IK-tól a szlovák bajnok (Tipsport Liga) Besztercebányához szerződik – árulta el a válogatott kapus a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

 

Vay Ádám tavaly májusban igazolt Svédországba, súlyos térdsérülése miatt december óta nem lépett jégre. Legközelebb pedig már a Banská Bystrica színeiben teheti meg ezt, hiszen a szlovák bajnok besztercebányai csapat szerződést kínált neki, amit el is fogadott.

„Hallottam, hogy sok csapat csődbe fog menni, ezért is ragadtam meg a Besztercebánya révén kínált lehetőséget – mondta a Reggeli Startnak Vay Ádám. – A menedzseremet megkeresték, és szólt nekem, hogy van ilyen lehetőség. És úgy gondoltam, hogy a sérülést követően ez jó ajánlat, és újra be tudok lendülni az élvonalba. A Besztercebánya már tavaly is le szeretett volna szerződtetni, szerintem elég stabilak ahhoz, hogy ne pánikoljanak.”

A térdsérülése után lábadozó kapus a visszatéréséről is szót ejtett – erre nyilván legközelebb akkor kerülhet sor, ha a koronavírus-járvány lecsengését követően folytatódnak a bajnokságok.

„Ha úgy nézzük, a vírus nekem pont jókor jött: több időm van regenerálódni, százszázalékosan helyrehozni magamat, és így nem is esek ki annyira a szezonból. Csak felsőtestre edzettem, mert a lábam használhatatlan volt. November 27-én volt rajtam utoljára korcsolya, és ha minden jól megy, augusztus 1-jén lesz újra – jelenleg 80-85 százalékos állapotban van a térdem.”

Ahogy arról beszámoltunk, a Tipsport Ligában is befejezettnek tekintik az idényt a koronavírus-járvány miatt, a Besztercebánya tetemes előnnyel végzett az élen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik