Jégkorong: Tolvanen nagy kihívásra számít Norvégiában

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.12.10. 20:56
null
Két A-csoportos ellenfél is vár a magyar válogatottra a Négy Nemzet Tornán (Fotó: jegkorongszovetseg.hu)
Jarmo Tolvanen, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya nagy kihívásra számít a csütörtökön kezdődő norvégiai felkészülési tornán.

 

 

A keret kedd délután kezdi meg a közös munkát Újpesten, majd szerdán utazik Norvégiába, és este már a helyszínen gyakorol. Csütörtökön az A-csoportos francia, pénteken a szintén az elitben érdekelt norvég, majd szombaton a Divízió I/A-ba idén kiesett, így jövő tavasszal vb-ellenfél fehérorosz együttessel találkoznak a mieink.

„Ezúttal a kihívás talán még nagyobb, mint Budapesten, mivel három top tizenkettőbe tartozó csapattal állunk szemben, így keményebb tornára és keményebb meccsekre számítok” – mondta az M1 aktuális csatornának hétfőn a finn szakvezető, utalva a novemberi, magyar rendezésű tornára, amelyen a kazahoktól 3–1-re kikapott, az olaszokat viszont 7–1-re legyőzte együttese, míg a Dél-Korea elleni összecsapás jéghiba miatt elmaradt.

Elárulta, az olaszok ellen mutatott játékot szeretnék továbbvinni, és azt még inkább csiszolni a norvégiai tornán.

„Látni akarjuk, hogy kicsivel jobb csapatok ellen mennyire működik ez a rendszer” – jelentette ki Tolvanen, aki hozzátette, a felkészülésnek ebben a szakaszában a saját játékukra és nem az ellenfelekére kell összpontosítani.

Tolvanen kifejtette, nagyjából ugyanazzal a kerettel szeretett volna kiutazni, mint amelyik hazai jégen is szerepelt, ugyanis azon a tornán a vártnál kevésbé tudta tesztelni a csapatot.

Egészségi és más okokból kifolyólag azonban változtatni kényszerült, bár a keret magja megmaradt. Kitért a korábbi román válogatott, a magyar csapatban újonc Becze Tihamérra is, akit sérülések miatt hétfőn hívott be a keretbe Benk András és Németh Attila mellett.

„Nagyon támadó beállítottságú játékos, mesterlövésznek is nevezhetnénk, az Erste Ligában ebben a tekintetben az egyik legjobb játékos” – fogalmazott Tolvanen. A listavezető SC Csíkszereda csatára 31 mérkőzésen 21 gólt ütött és 28 gólpasszt adott, így 49 ponttal második helyen áll a sorozat kanadai táblázatán. Kitért rá, Becze eddig a nemzetiségi problémák miatt nem szerepelhetett a magyar válogatottban, most viszont jó lehetőség adódik a tesztelésére.

A magyar válogatott az asztanai Divízió I/A vb-re készül, amelyen április 29. és május 5. között a házigazda kazah mellett a fehérorosz, a dél-koreai, a szlovén és a litván csapat lesz az ellenfél. Az első két helyezett szerepelhet a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

NÉGY NEMZET TORNA
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA

Csütörtök, 16.00:
Magyarország–Franciaország 16.00
Péntek, 20.00: Magyarország–Norvégia 20.00
Szombat, 12.00: Magyarország–Fehéroroszország 12.00

A MAGYAR KERET
Kapusok: Hetényi Zoltán (DEAC), Vay Ádám (DVTK Jegesmedvék)
Hátvédek: Dudás Jesse (MAC Újbuda), Gőz Balázs (DVTK Jegesmedvék), Kiss Dániel (DVTK Jegesmedvék), Pozsgai Tamás (MAC Újbuda), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Varga Arnold (UTE), Vokla Roland (MAC Újbuda)
Csatárok: Becze Tihamér (Sport Club Csíkszereda), Benk András (UTE), Bodó Christopher (MAC Újbuda), Erdély Csanád (Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Timra), Hári János (Fehérvár AV19), Miskolczi Márk (DVTK Jegesmedvék), Németh Attila (DEAC), Reisz Áron (Fehérvár AV19), Sarauer Andrew (Fehérvár AV19), Sárpátki Tamás (Fehérvár AV19), Somogyi Balázs (DVTK Jegesmedvék), Szabó Krisztián (Fehérvár AV19), Terbócs István (MAC Újbuda), Vas János (DVTK Jegesmedvék)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik