Mikael Tisell nem folytatja a munkát Miskolcon (Forrás: dvtk.eu

„Ki kell emelnem, hogy a DVTK Jegesmedvéknél eltöltött egy évem életem egyik legszebb és legjobb szezonja volt – mondta a klub honlapjának. – Az elnök úr, a csapatmenedzser, a teljes stáb, és mindenki a klub körül fantasztikus munkát végez. Nem kívánhat ettől jobb helyet egy edző arra, hogy dolgozhasson. Kiváló szerződési ajánlatot kaptam a következő évadra, és a szlovák Extraligában való szereplés még további motivációt adott. Azonban a feleségem munkahelyet váltott, és míg a korábbi helyén úgy nézett ki, hogy meg tudja oldani, hogy legalább a szezon egyik részében velem legyen, itt ez megoldhatatlannak bizonyult. Ezen felül van egy családi vállalkozásunk, amelyet a fiam egyedül vezetett az elmúlt évben, és hazaérkezve azzal szembesültem, hogy nagyon egyedül maradt ezekkel a dolgokkal. Így mindent összevetve, nem tudtam elvállalni a következő szezont.”

A DVTK hétfőn már be is jelentette, hogy utódja az NHL-ben, az AHL-ben és a KHL-ben ismegfordult Glen Hanlon lesz. A kanadai szakember, aki pályafutása alatt hét alkalommal is vezetett válogatottat az A csoportos világbajnokságokon, 1+1 évre kötelezte el magát a miskolci klubnak.

Hanlon az észak-amerikai profi ligában a 2003–2004-es szezon egy részében, majd a 2006-tól 2008-ig a Washington Capitals főedzője volt. Második időszakában már Alex Ovecskin is csapatnál játszott.

„Rengeteg oka volt annak, hogy a DVTK Jegesmedvék csapatát választottam – nyilatkozta a dvtk.eu-n. – Nagyjából két hete keresett meg Nagy Ádám csapatmenedzser, és kezdtünk el beszélgetni arról a lehetőségről, hogy Miskolcra szerződjek. Nagyon megtetszett az a jövőkép és a projekt, amit a menedzsment vázolt számomra. Elmondták, hol tart a csapat és, hogy hová szeretnének eljutni a következő években. Az ajánlat elfogadásának fő indoka az volt, hogy magával ragadott az a lelkesedés, ami a klubot övezi annak kapcsán, hogy jövőre a Tipsport Ligában szerepelhetnek. Akkor jó egy helyen dolgozni, ha olyan emberek vesznek körül, akiknek hasonlóak a céljai és a víziói. Mindenki igazán elhivatott abban, hogy a klub minden téren előre lépjen, és a DVTK Jegesmedvék magasabb szinten jegyzett csapattá váljon.”

A következő szezontól az NHL-t is megjárt kanadai Glen Hanlon irányítja a DVTK-t (Forrás: dvtk.eu)