Idén még EBEL marad (Fotó: fehervarav19.hu)

 

Az osztrák jégkorongliga (EBEL) vasárnap megerősítette a Kurier és a Kleine Zeitung című napilapok értesülését, miszerint az Erste Bank a szezon végén nem újítja meg a szponzori szerződést, és 17 év után kivonul a bajnokság mögül.

Christian Feichtinger, a liga igazgatója elmondta, hogy a résztvevő klubokat – így a Hydro Fehérvár AV19-et is – már az idény kezdete után tájékoztatták a pénzintézet döntéséről, és elkezdtek új partnereket keresni. Az Osztrák Jégkorongszövetségnek (ÖEHV) is az Erste Bank a főszponzora, és az a megállapodás is a mostani évad végén jár le, de az ÖEHV közleménye szerint már zajlanak a megbeszélések az együttműködés folytatásáról.

Ugyanakkor szintén távozik a bajnoki mérkőzéseket közvetítő Servus TV, és elképzelhető, hogy ismét az ORF-hez kerülnek a közvetítési jogok.

Mint az tudott, a magyar bázisú nemzetközi bajnokságot (Erste Liga) az osztrák anyacég hazai leányvállalata támogatja, és a jegkorongblog.hu információi szerint az osztrákok kivonulásának „vélhetően semmilyen közvetlen hatása sem lesz az Erste Ligára nézve”.