Az MJSZ hétfői közleménye szerint a 62 éves svéd szakember „jelentős játékos- és szakmai múlttal rendelkezik, a többi között a dán edző- és utánpótlásképzését is ő alakította ki, azóta Dánia stabil A-csoportos válogatott”.

A beszámoló emlékeztet, az 1996/97-es szezonban a dán válogatott szövetségi kapitányának nevezték ki, amelyet öt világbajnokságon irányított, s amely 2002-ben Székesfehérváron feljutott az A csoportba, ahonnan azóta sem esett ki.

A kommüniké felidézi, februárban és márciusban már tanácsaival segítette a magyar szövetséget, nyártól pedig fejlesztési igazgatóként fog dolgozni, ezt a munkakör korábban Dániában is betöltötte.

Brithén vezeti majd az MJSZ edzőképzési programját, így nagy szerepe lesz a játékosok és az edzők tehetségmenedzsmentjében, ösztöndíjak és csereprogramok segítségével.

Az ő feladata lesz a tudásközpont alapjainak lefektetése, az akadémiai rendszer kialakítása Magyarországon, valamint az elitképzési modell megteremtése. Emellett Brithén irányítja és fejleszti a stratégiai – regionális és a mentoredzői – programokat, illetve tanácsadóként segíti az U14–U18-as válogatottakat és az ott zajló szakmai munkát is.