Jégkorong: Sofron Istvánnal nem hosszabbít a Fehérvár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.25. 09:19
null
Sofron István (kékben) szerződését nem hosszabbította meg a Fehérvár (Fotó: Szabó Miklós)
Hamarosan letölti doppingvétségért kapott féléves eltiltását, és edzésbe állhat Sofron István – már csak az a kérdés, hogy hol? A Fehérvár AV19 ugyanis a továbbiakban nem tart igényt a magyar válogatott jégkorongozó szolgálataira, nem hosszabbította meg lejáró szerződését. Ennek oka minden bizonnyal az, hogy januárban az ellenőrök tiltott szer nyomaira bukkantak a 29 esztendős játékos szervezetében.

 

A Fehérvár AV19 nem kerített nagy feneket a sztárjátékos távozásának, nem is tüntették fel külön hírben a „válást”, Szélig Viktor általános igazgató csupán a klub honlapjának adott interjújában tért ki erre.

NAGY FOGÁS A MAC-NÁL

Nagy halat fogott a Mol Liga-ezüstérmes, Magyar Kupa-győztes MAC Budapest: a fővárosba igazol a Fehérvár AV19-től a kanadai-magyar kettős állampolgárságú Brance Orbán. A 28 éves balszélső a 2015–2016-os idényben a Fehérvár Mol-elődöntős csapatában játszott, 35 mérkőzésen 69 pontot szerzett, ezért a legutóbbi évadban már az EBEL-keretben szerepelt, ott 51 meccsen 23 pontig jutott.

„Most sokan távoztak a klubtól, nekik természetesen köszönettel tartozunk az eddigiekért, legyen szó akár a légiósokról, vagy olyan magyarokról, mint Hetényi Zoltán, Sofron István, Orbán Attila vagy Vas János” – mondta Szélig.

A Blikk kíváncsi volt az indokra, hogy miért köszöntek el az egyik legjobb magyar támadótól, s van-e összefüggés a doppingügyével kapcsolatos botránnyal.

„Sofron Istvánnal az előző szezon elején egy plusz egy esztendős szerződést írtunk alá. Most olyan döntés született, hogy nem kívánunk élni a hosszabbítás opciójával – mondta a lapnak Szélig Viktor. Abba nem kívánok belemenni, hogy miért határoztunk így. Mindenesetre sok sikert kívánunk neki, bárhol is folytatja, reméljük, megtalálja a számításait.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik