Jégkorong: Sebők céljai között egyértelműen szerepel az NHL

Vágólapra másolva!
2020.10.01. 14:51
null
Sebők Balázs céljai között egyértelműen szerepel az NHL (Fotó: Dömötör Csaba)
Pénteken indul a finn jégkorong-bajnokság, amelyben hatodik szezonját kezdi meg a magyar válogatott támadója, Sebők Balázs.

 

A 25 éves játékos az M4 Sport Sporthíradó című műsorában elmondta, hogy érzése szerint ez talán az egyik legerősebb kerete a klubnak, amióta ő a csapatnál játszik.

„Fiatalok vagyunk, energikus a csapat, és a nyáron visszahozott NHL-esek, akik kölcsönben játszanak nálunk egy ideig, biztosan a segítségünkre lesznek” – nyilatkozott Sebők Balázs. Hozzátette, igyekszik majd felülmúlni a legutóbbi szezonban nyújtott teljesítményét, amikor 41 ponttal a gárda legeredményesebbje volt.

„Próbálok jól játszani és sok melót beletenni, de az, hogy a pontok jönnek-e, nem csak tőlem függ. Persze, bízom benne, hogy jönnek majd” – fogalmazott.

Az interjúban arra is kitért, hogy számos, mások mellett KHL-es kérője is volt a holt idényben, mégis maradt inkább a Kalevan Pallónál, mert úgy érezte, a fejlődése szempontjából ez a legjobb döntés, Finnországban tud előre lépni.

Sebőknek a céljai között egyértelműen szerepel, hogy a legrangosabb bajnokságban, az NHL-ben szerepelhessen, azt viszont megjegyezte, hogy ehhez rengeteg munka, fejlődés, és egy kis szerencse kell majd.

Az új, szeptemberben kinevezett szövetségi kapitánnyal, Sean Simpsonnal még nem volt alkalma beszélni, de jelezte, mindent megtesz majd azért, hogy a kanadai szakember számítson rá. A nemzeti csapatra jelentős feladatok várnak jövőre, Sebők pedig a tavaszi szlovéniai világbajnokságon – ha megrendezik és egészséges lesz – szeretne játszani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik