Jégkorong: „Remélem, mielőbb normalizálódik a helyzet”

Vágólapra másolva!
2020.04.16. 18:00
Bízik a világjárvány miatti helyzet mielőbbi megoldásában Becze Tihamér, a magyar jégkorong-válogatott és az SC Csíkszereda játékosa.

A 29 éves hokis az M1 aktuális csatornán csütörtökön kifejtette: a sportolók aktív életet élnek a sporttevékenységeikben és a magánéletükben egyaránt, így nehéz a helyzetük, eleinte ő is nehezen tudta elfogadni a világjárvány miatt kialakult helyzetet. A kijárási tilalom miatt csak kitöltött, indoklást tartalmazó nyilatkozattal hagyhatják el otthonukat, ezért ő futással és házi edzéssel igyekszik formában tartani magát.

Becze elárulta, a koronavírus-járvány miatt elrendelt zárt kapus mérkőzéseknek nem látták értelmét. Az Erste Liga lezárását viszont előbb el sem hitték, ám végül természetesen elfogadták a döntést - amellyel a Ferencvárossal megosztva bajnokok lettek -, mivel az emberek egészsége a legfontosabb.

„Reménykedem, hogy minél hamarabb megoldódik ez a helyzet, az élet visszatér a normális kerékvágásba, és a következő szezont egészségesen folytathatja mindenki, úgy a szurkolók, mint a játékosok” – fogalmazott az Erste Liga alapszakaszának második legponterősebb játékosa.

Előretekintve elmondta, egyelőre semmit nem tudnak arról, mikor kezdhetik a felkészülést a következő idényre, ám pillanatnyilag fontosabb a betegek ellátása, minthogy a sportba való visszatéréssel foglalkozzanak az illetékesek.

„A bajnokságunk ősszel, szeptember 15-én kezdődik, a felkészülésünk talán augusztus elején, remélem, hogy addig megoldódik minden.”

Hangsúlyozta, mivel normál esetben rengeteget vannak úton, most viszont sok időt tud a családjával tölteni, így átértékelődnek benne a dolgok. Hozzáfűzte, a regenerációra is több idő jut.

A korábbi román válogatott Becze Tihamér 2018-ban mutatkozott be a magyar nemzeti csapatban, és úgy vélte, idén ismét lett volna esélye kiharcolni helyét a csapatban.

„De az élet ettől nem áll meg, jövőre is megyünk tovább és jövőre is lesz erre lehetőség” – mondta Becze.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik