Jégkorong: Rajna Miklós pótolja Vay Ádámot a DVTK-nál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.13. 13:29
null
Rajna legutóbb a válogatottal járt Miskolcon (Fotó: Tumbász Hédi)
A múlt hét végén jelentette be a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata, hogy kapusa, Vay Ádám a svéd másodosztályban folytatja szereplését. Hétfőre aztán kiderült az is, hogy ki pótolja: a távozó kapushoz hasonlóan magyar válogatott Rajna Miklós, aki csak csapatot vált, osztályt nem: a szintén a szlovák Tipsport Ligában szereplő MAC Újbudától érkezik Miskolcra.

A 28 éves kapus tavaly szerződött az EBEL-ben szereplő Fehérvár AV19-nél töltött hat idény után a szlovák élvonalban rájátszásba jutó MAC Újbudához, ahonnan egy szezon után távozott is: a DVTK-nál folytatja pályafutását.

„Nagyon tetszett nekem, amit a DVTK Jegesmedvék vezetői felvázoltak számomra – mondta Rajna Miklós új klubja hivatalos honlapjának. – A célom az volt, hogy olyan csapathoz kerüljek, amelynél állandó játéklehetőséget kaphatok és lehetőségem legyen kiegyensúlyozottan jó teljesítményt nyújtani. Az a fajta kapus vagyok, aki szeret nagy teher és nyomás alatt védeni. Úgy gondolom, hogy kifejezetten jót tesz nekem, ha nagyobb felelősséggel a vállamon védhetek. Ezért bízom benne, hogy Miskolcon a hátamra tudom venni a csapatot és stabil teljesítményemmel megalapozhatom a sikereket. Ami ennél is fontosabb, hogy az egyéni célokat alá kell rendelni a csapatteljesítménynek. Ha mindez megvalósul, akkor én és a csapat is szép idény elé nézünk.”

Rajna az elmúlt évadban a Tipsport Liga alapszakaszában 36 mérkőzésen védett, s rájátszásába jutott a MAC-cal, s a csapat egyetlen rájátszásbeli győzelmét vele a kapuban aratta a fővárosi alakulat.

Rajna számára nem lesz ismeretlen társaság a diósgyőri, hiszen a válogatottból sokakkal játszhatott együtt az elmúlt évek során: többek között Magosi Bálinttal, Vas Jánossal, Jesse Dudással vagy éppen Galanisz Nikandrosszal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik