Jégkorong: pontot szerzett, de győzni megint nem tudott az UTE

K. G./MTIK. G./MTI
Vágólapra másolva!
2019.08.31. 22:20
Utolsó Visegrád-kupa-csoportmeccsén sem tudott kozmetikázni eddigi gyászos előszezon-szereplésén az Újpest: a lila-fehérek egyetlen szerzett ponttal, de győzelem nélkül zárták a sorozatot.

A felkészülési időszakban minden várakozást alulmúlóan teljesítő újpestiek két kapott hatos után a Podhale Novy Targnak már egyenrangú ellenfelei voltak, de a hosszabbításban a lengyel bajnokság legutóbbi negyedik helyezettje is le tudta legyőzni Szilassy Zoltán gyengélkedő együttesét.

Az újpestiek sokáig megint gólképtelenek maradtak, pedig a lengyelek előzékenyen igyekeztek a kezük alá játszani, fegyelmezetlenek voltak, sorra gyűjtötték a kétperces kis büntetéseket.

Hiába... A sors iróniája, hogy ami előnyből nem ment, ment végül hátrányból: a MAC-tól megszerzett nagyágyú, Jared Brown a záró harmad közepén egy újpesti kiállítás alatt kiugorva tudta megtörni a jeget. (0–1)

Pozitívum, hogy a védelem ezúttal sokkal jobban muzsikált, mint eddig (mondjuk, nem volt magasan a léc...), az egy héttel ezelőtt a Detvának négyet lövő lengyelek csak az 54. perc végén tudtak egyenlíteni Kacper Guzik révén. (1–1)

De az összeszedettebb védekezés is csak a pontszerzésre volt elegendő: a túlórában Bartlomiej Neupauer eldöntötte a mérkőzést (2–1), így az újpestiek háromból három vereséggel, egy ponttal és nem túl kecsegtető, 2–14-es gólkülönbséggel végeztek az immár a névadó csoportnak megfelelően négyországosra bővített Visegrád-kupa B jelű kvartettjének utolsó helyén.

VISEGRÁD-KUPA
B-csoport
Podhale Novy Targ (lengyel)–Újpest 2–1
(0–0, 0–0, 1–1, 1–0) – hosszabbítás után
G.:
Guzik, Neupauer, ill. Brown.
A csoport végeredménye:
1. Poruba (cseh) 6 (10–4), 2. Detva (szlovák) 6 (10–6), 3. Podhale (lengyel) 5 (7–5), 4. Újpest 1 (2–14)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik