Jégkorong: ponterős amerikai centert igazolt a MAC

Vágólapra másolva!
2019.09.11. 12:26
null
Stretch (fehérben) a MAC-nál folytatja (Fotó: orliznojmophoto.wordpress.com)
Hivatalos honlapján jelentette be a Tipsport Ligában szereplő MAC Újbuda jégkorongcsapata, hogy szerződtette a 30 éves amerikai csatárt, C. J. Stretchet, aki az előző idényben az osztrák élvonalban (EBEL) szereplő Znojmónál játszott, amelyben 51 meccsen 16 gól és 35 gólpassz szerepelt a neve mellett.

Hosszú ideje próbálta a MAC Tipsport Ligában szereplő jégkorongcsapata megtalálni a számára megfelelő centert, s a klub hivatalos honlapjának bejelentése szerint végül a 30 éves amerikai C. J. Stretch személyében sikerrel is járt.

Stretch öt éven keresztül a kanadai WHL-ben játszott pályája elején, majd a szintén tengerentúli EHCL és az AHL következett, újabb öt éven át, mielőtt 2015-ben a német másodosztályba igazolt volna, ahol három évet töltött, s itt már bőven pont/meccs fölött termelt (152 meccs, 187 pont).

Innen tavaly nyáron az EBEL-ben érdekelt Znojmóhoz szerződött, amelyben 51 meccsen 51 pont volt a termése – plusz öt playoffmeccsen négy pont.

„Elég sokáig kivártunk ezzel a centerposzttal, mert nem nagyon sikerült megegyezésre jutnunk olyan kaliberű játékossal, akiről azt gondoljuk, hogy tud nekünk segíteni. Nagy az elvárás ezzel a pozícióval kapcsolatban, úgyhogy örülünk, hogy ilyen kaliberű játékost sikerült találnunk. Biztosak vagyunk abban, hogy C. J. segítségére lesz a csapatnak, és tovább növeli a bennünk rejlő támadó potenciált” – idézte a macujbuda.hu Majoross Gergelyt, a csapat vezetőedzőjét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik