Jégkorong: parádés hajrával nyertünk az olaszok ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.11. 21:06
null
A magyar válogatott 5–2-re legyőzte az olaszokat (Fotó: Koncz György)
A magyar jégkorong-válogatott 5–2-re legyőzte a Tüskecsarnokban az olaszokat a Négy nemzet tornája szombati játéknapján.

 

A mérkőzés első gólját a vendégek szerezték meg Michele Marchetti révén. Sokat nem kellett várni, három perccel később Sebők Balázs remek középre tett passza után Magosi Bálint lőtte közelről az olasz kapuba a korongot (1–1).

Egy perc sem telt el, egy három a kettő elleni támadás végén Andrew Sarauer lőtt egyből a vendégek kapujába, amivel átvették a vezetést a mieink (2–1).

A második harmadban az olaszok tulajdonképpen a játékrész első kísérletéből egyenlítettek, Luca Frigo volt eredményes (2–2). Míg az első játékrészben a mieink, addig a másodikban Olaszország alakított ki több helyzetet.

A harmadik húsz perc egyértelműen a mieinkről szólt, ez el is döntötte az összecsapást. A 45. percben Magosi szépen kijátszott támadás végén a bal felső sarokba bombázta a korongot – noha a vendégek kapusa beleért, védeni már nem tudott –, majd az 58. percben Kevin Wehrs ünnepelhetett (4–2).

Az 5–2-es végeredményt Erdély Csanád állította be, aki egy perccel a zárás előtt, üres kapus szituációban passzolt a kapuba.

A magyar válogatott vasárnap Japánnal találkozik.

Válogatott felkészülési torna, Tüskecsarnok
MAGYARORSZÁG–Olaszország 5–2 (2–1, 0–1, 3–0)

KORÁBBAN
Lengyelország–Japán 3–2 (1–1, 1–0, 1–1)

VASÁRNAP JÁTSSZÁK
14.30:
Lengyelország–Olaszország
18.00: MAGYARORSZÁG–Japán

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Japán–Olaszország 2–1 (0–0, 2–0, 0–1)
LENGYELORSZÁG–MAGYARORSZÁG 4–1 (1–0, 2–1, 1–0)

A KERET
Kapusok: Bálizs Bence (MAC Budapest), Duschek Dávid (DAB), Rajna Miklós (Fehérvár AV19)
Hátvédek: Jesse Dudás, Garát Zsombor, Kovács Bronson Zoltán, Pozsgai Tamás (mind MAC), Kiss Dániel, Varga Arnold (mindkettő Újpest), Stipsicz Bence, Szabó Dániel (mindkettő Fehérvár), Kevin Wehrs (TWK Innsbruck, osztrák)
Csatárok: Bartalis István (Schwenninger Wild Wings, német), Benk András (Újpest), Christopher Bodó (Lausitzer Füchse, német), Keegan Dansereau, Nagy Krisztián, Terbócs István (mindhárom MAC), Erdély Csanád, Hári János, Sárpátki Tamás, Vincze Péter (mind Fehérvár), Magosi Bálint, Pavuk Attila, Vas János (mindhárom DVTK), Andrew Sarauer (Villach, osztrák), Sebők Balázs (KalPa, finn)

A budapesti Négy Nemzet Tornára a jegyek még kaphatók a jegyed.hu oldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik