Jégkorong: orosz legendákkal mérkőzik meg az öregfiúk-válogatott

Vágólapra másolva!
2013.03.05. 18:15
Világ- és olimpiai bajnok orosz klasszisokkal küzd meg a magyar öregfiúk jégkorong-válogatott, amelynek keretét két, A-csoportos vb-t is megjárt szapporói hős, Kangyal Balázs és Svasznek Bence, valamint a honi szövetség szakmai alelnöke, Kovács Csaba is erősíti. A mérkőzést – amelyre a belépés ingyenes – a káposztásmegyeri Jégpalotában játsszák március 9-én (szombaton), 17.30-as kezdettel.

Az orosz veteráncsapat, a HC Gazprom Export keretében szerepel Alekszej Zsamnov (olimpiai arany-, ezüst- és bronzéremmel is rendelkezik), illetve az egyaránt világbajnoki címet szerző Igor Varickij és Dmitrij Frolov.

A MAGYAR ÖREGFIÚK KERETE
Eperjessy Miklós, Tóth Bagi Zoltán, Kovács Csaba, Horváth Csaba, Géczi Gábor, Svasznek Bence, Mayer Károly, Pindák László, Kiss Tibor, Szajlai László, Hudák Gábor, Zsitva Zoltán, Szajbert Krisztián, Kangyal Balázs, Berkes György, Ritter Zsolt, Simon Ferenc

A magyar szurkolóknak két név közelről is ismerős lehet a Gazpromból, hiszen ketten is játszottak Magyarországon. Jevgenyij Csizmin a Ferencvárosban töltött el egy évet, ahol Dmitrij Tepljakov is lehúzott egy szezont. Utóbbi később a Dunaújvárosi Acélbikáknál is játszott még két idényen át. A Gazprom csapatkapitánya Alekszander Medvegyev.

Az orosz együttes igen eredményes, az utóbbi időkben sorra nyeri a meccseit. A február 22–24. között megrendezett Challenge Cupon is diadalmaskodott, így már kétszeres bajnoka a kupának. Előtte cseh, német, horvát és svéd riválisaik ellen győzött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik