Jégkorong: NHL-rutinnal bíró kanadai kapus Fehérváron

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.17. 14:30
A Fehérvár AV19 jégkorongcsapata a hivatalos honlapján közölte: egyéves szerződést kötött Mark Visentinnel. A korábbi korosztályos válogatott kanadai kapus az észak-amerikai profi ligában (NHL) is bemutatkozott az Arizona Coyotes színeiben, a legutóbbi szezont pedig az ECHL-ben töltötte – ez lesz az első európai idénye.

„Azért döntöttem úgy, hogy Európában folytatom a következő szezonban, mert szeretnék tapasztalatot szerezni arról, milyen egy másik kultúrában játszani, melyet nagyszerű szurkolók vesznek körül. Beszéltem sok korábbi csapattársammal, akik jelenleg Európában hokiznak és imádják az ottani légkört. Úgy gondolom, hogy a kezdetekben jön egy kis tanulási szakasz, de reményeim szerint remek szezonom lesz egy nagyszerű városban. Szeretném, hogy a csapat nagy sikereket érjen el" – mondta Visentin a fehérvári klubhonlapnak.Úgy gondolom, hogy a kezdetekben jön egy kis tanulási szakasz, de reményeim szerint remek szezonom lesz egy nagyszerű városban. Szeretném, hogy a csapat nagy sikereket érjen el" – mondta Visentin a fehérvári klubhonlapnak.

A 24 éves kapus bevallotta, hogy még nem tud sokat az országról, ám augusztusi érkezése előtt igyekszik bővíteni az ismereteit: „Próbálok minél több információt megkeresni Magyarországgal kapcsolatban, és alig várom, hogy felfedezzem, milyen nagyszerű város Székesfehérvár. Remek tanácsokat kaptam a szüleimtől és a szakmában dolgozó emberektől. Végül magam hoztam meg a döntést, és izgatott vagyok, amiért megkaptam azt a lehetőséget, hogy nagyszerű dolgokat vigyek véghez a Fehérvár AV19-nél" – folytatta Visentin.

Benoit Laporte a fiatal kora ellenére tapasztalt játékosról elmondta, profi hozzáállásával beleillik az általa vizionált csapatba: „Tapasztalt kapust szerettünk volna, aki ugyanakkor nem túl idős, hogy beleilleszkedjen a csapatképbe. Visentin nagyon jó képességű kapus. Több lehetőséget kellett volna kapnia az NHL-ben, hiszen első körben draftolták, de a sérülése miatt nem kaphatott, pedig nagy reménység volt. Még mindig úgy gondolja, hogy elérheti az NHL-t azzal, ha Európába jön és sokat játszik. Nagyon jól korcsolyázik és kezeli a korongot, emellett nagy kapusnak mondható, akinek profi a hozzáállása, a legjobb kapus lehet az EBEL-ben."

A Fehérvárnál nagy játékosmozgást tapasztalhattunk az utóbbi időszakban: távozott többek között Vas János, Chris Owens, Justin Maylan, Thomas Beauregard, Mike Vernace, valamint Drew Schiestel és Orbán Attila is, érkezett viszont Jonathan Harty, Geoff Walker, David Gilbert, Marek Győri és Visentin kapus.

EGY HATALMAS VÉDÉS – ILYENRE IS KÉPES A FEHÉRVÁR ÚJ KAPUSA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik