Jégkorong: nem mindennapi tettért járt kétéves eltiltás a svédeknél – videó

Vágólapra másolva!
2020.01.08. 12:55
A svéd negyedosztályú jégkorongbajnokságban szereplő Flemingsbergs IK 23 éves játékosa, Alexander Rinda a lehető legsúlyosabb büntetést kapta, miután decemberben egy találkozón egyszerűen felöklelte a játékvezetőt. A svéd szövetség fegyelmi bizottsága hétfőn hozott ítéletében két évre eltiltotta a játékost, nemcsak a jégkorongtól, hanem mindennemű sporttevékenységtől.

Az esetről beszámoló Aftonbladet szerint Rindát felbosszantotta, hogy a játékvezető egy kétperces kiállítást készült neki kiosztani, ezért folyamatosan szövegelt neki, majd amikor a „zebra” a közelébe ért, nemes egyszerűséggel a jégre lökte a botjával.

SZAVAZÁS

Elég súlyos büntetés a két év eltiltás?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A büntetést kiszabó fegyelmi bizottság szerint a kétéves büntetés a lehető legsúlyosabb ítélet, amivel sújthatták a vétkes játékost – ennél csak doppingesetek miatt szabhatnak ki hosszabb eltiltást.

A svéd lap egyébként elérte Rindát, aki nem kívánta kommentálni az esetet, arra hivatkozva, hogy egyelőre még nem olvasta a fegyelmi döntést.

„Elfogadjuk a bizottság döntését, mást nem nagyon tehetünk, s házon belül igyekszünk megoldani a kialakult szituációt. Alex hozott egy nagyon ostoba döntést a jégen, aminek most viselnie kell a következményeit, de azért megadjuk neki a támogatást, amit tudunk” – idézte az Aftonbladet a svéd negyedosztályú klub sportmenedzserét, Fredrik Strandfeldtet.

AZ ESET

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik