Jégkorong: nem halasztják el a jövő évi világbajnokságot

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.19. 12:22
A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) megerősítette, politikai okokból nem halasztható el a jövő évi elit-világbajnokság, amelyet Minszkben és Rigában rendeznek, az előkészületeket folytatni kell.

„Fehéroroszországnak és Lettországnak együtt kell megrendeznie a vb-t május 21. és június 6. között" – szögezte le René Fasel IIHF-elnök Roman Golovcsenka fehérorosz kormányfővel folytatott telefonbeszélgetésekor.„Fehéroroszországnak és Lettországnak együtt kell megrendeznie a vb-t május 21. és június 6. között" – szögezte le René Fasel IIHF-elnök Roman Golovcsenka fehérorosz kormányfővel folytatott telefonbeszélgetésekor.

Fasel tudatta, hogy a nemzetközi szövetség jóváhagyta egy szakértői csoport létrehozását a jövő évi világbajnokságot érintő, így a koronavírus-járvány alakulásával kapcsolatos kérdések vizsgálatára.

Lettország az új elnökválasztást követelő fehéroroszországi politikai tiltakozások közepette, az ottani feszült belpolitikai helyzet miatt nem hajlandó a beloruszokkal közösen lebonyolítani a tornát. Minszk viszont bejelentette, készen áll arra, hogy önállóan rendezze meg a jövő évi vb-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik