Jégkorong: most nem kellett szétlövés a lengyelek legyőzéséhez

Vágólapra másolva!
2019.04.12. 21:01
null
Az utolsó harmad nyitotta meg a gólcsapot (Fotó: jegkorongszovetseg.hu)
Az áprilisi divízió 1/A-világbajnokságra készülő magyar férfi jégkorong-válogatott a szerdai, hosszabbítás utáni szétlövésben aratott sikert követően ezúttal a rendes játékidőben, 4–2-re legyőzte Lengyelországot.

 

A két találkozó között csütörtökön hosszú edzéssel készült a nemzeti csapat, mint Majoross Gergely másodedző a hazai szövetség (MJSZ) honlapjának elárulta: elsőként a nyomás alatti korongkihozatalt, majd a védekezés részleteit gyakorolták.

A szerdainál magasabb hőfokon, támadó szellemben kezdte az összecsapást a magyar együttes, és nagy nyomást helyezett az ellenfélre: 22 hazai lövés mellett négy vendégkísérlet volt az első harmadban. Erdély Csanád emberelőnyös találatával vezetést is szerzett a házigazda.

A második húsz percben szintén nagy magyar fölényt láthatott az 1477 néző (20, illetve három kísérlet). A harmad végén kettős emberelőnybe kerültek a mieink, és ezt a záró felvonás elején Sofron István használta ki. A magyar mezőnyfölény változatlanul nagy volt, ám tíz perccel a dudaszó előtt váratlanul szépítettek a lengyelek, sőt emberelőnyből bő egy percre rá ismét bevették Hetényi Zoltán kapuját, és egyenlítettek. A két kapott gól azonban nem rendítette meg a magyar válogatottat, Varga Arnold a kék vonalról újra megszerezte a vezetést két perccel később, majd Bodó Christopher – szintén távolról – fórból visszaállította a kétgólos különbséget.

Jövő héten újra Budapesten edzőtáborozik a válogatott, amely szerdán a vb-rivális Szlovéniával játszik a Tüskecsarnokban. Ezután Angliában két elit-vb-tag ellenféllel, az olaszokkal és a britekkel találkozik a felkészülés végén.

A világbajnoki keret 24-én utazik el Kazahsztánba, ahol április 29. és május 5. között a házigazda kazah mellett a fehérorosz, a dél-koreai, a szlovén és a litván csapat lesz az ellenfele. Az első két helyezett játszhat majd a 2020-as svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió 1/B-be.

FÉRFI VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–LENGYELORSZÁG 4–2 (1–0, 0–0, 3–2)
Miskolc,
1500 néző. V: Juhász G., Németh M., Muzsik, Árkovics
MAGYARORSZÁG: Hetényi Z. – Szabó D., Stipsicz – Szirányi B., Wehrs (1) – Macaulay, Garát – Varga A. 1, Kiss D. (1) – Magosi B., VAS J. (1), Terbócs – SOFRON 1, SARAUER (2), Nagy G. – BODÓ 1 (2), ERDÉLY 1, Nagy K. – Sárpátki, Miskolczi, Benk (1). Szövetségi kapitány: Jarmo Tolvanen
LENGYELORSZÁG: Raszka – Jaskiewicz, Ziólkowski – Kostek, P. Wajda – Michalowski (1), Mrugala – Krawczyk, L. Nalewajka – LYSZARCZYK 1, WRÓNKA (1), Malasinski – Przygodzki, Neupauer 1, Pas – Soltys, Starzynski (1), R. Nalewajka – MICHALSKI (1), Walega, Marzec. Szövetségi kapitány: Tomek Valtonen
Kiállítások: 2, ill. 14 perc + végleges fegyelmi (Pas)
Kapura lövések: 53–17
MESTERMÉRLEG
Jarmo Tolvanen:
– Tudtuk, hogy sokkal jobb kezdésre van szükségünk, mint szerdán, és ez sikerült is, a meccs nagy részében uraltuk a játékot. Mégis, a jégkorong nagyon furcsa játék: a lengyelek két helyzetből lőttek két gólt, és egyszer csak a semmiből kettő kettő lett. Pozitívum ugyanakkor, hogy ezt követően is mentünk előre, keményen harcoltunk és ennek újfent meglett az eredménye.
Tomek Valtonen: – Teljesen más mérkőzés volt, mint a szerdai, a magyarok nagyon keményen nekünk ugrottak, mi pedig nem álltunk készen, rengeteg kiállítást szedtünk össze. Az eredmény még ránk nézve abszolút hízelgő, mert akár nyolc-tíz góllal is vezethetett volna az ellenfél... Mi most itt tartunk, főleg így, hogy még mindig hiányzik tizenöt emberünk.

A MAGYAR VÁLOGATOTT BŐ KERETE A VB-FELKÉSZÜLÉS ELEJÉN
Kapusok:
Bálizs Bence (MAC Újbuda), Hetényi Zoltán (DEAC), Rajna Miklós (MAC Újbuda), Vay Ádám (DVTK Jegesmedvék)
Hátvédek: Garát Zsombor (MAC Újbuda), Kiss Dániel (DVTK Jegesmedvék), Macaulay Scott (MAC Újbuda), Pozsgai Tamás (MAC Újbuda), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Varga Arnold (UTE), Wehrs Kevin (Tölzer Löwen, német)
Csatárok: Bartalis István (Schwenningen, német), Benk András (UTE), Bodó Christopher (MAC Újbuda), Erdély Csanád (Fehérvár AV19), Hári János (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Miskolczi Márk (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (FTC), Nagy Krisztián (MAC Újbuda), Sarauer Andrew (Fehérvár AV19), Sárpátki Tamás (Fehérvár AV19), Sofron István (Fehérvár AV19), Terbócs István (MAC Újbuda), Vas János (DVTK Jegesmedvék)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik