Jégkorong Mol Liga: Debrecenben nyert, döntős a DVTK

Vágólapra másolva!
2016.03.01. 20:23
null
Galanisz (sötét mezben) és társai lenullázták az elődöntőben a Debrecent (Fotó: www.miskolcijegesmedve.hu/Bán Olivér)
Bejutott a férfi jégkorong Mol Liga döntőjébe a címvédő DVTK Jegesmedvék, miután 2–0-s győzelmet aratott a Debreceni HK otthonában.

A mérkőzésen a 25. percig nem esett gól, ekkor Justin Cseter szerezte meg a vezetést a miskolciaknak. A 32. percben Pavuk Attila duplázta meg a vendégelőnyt, és ezzel el is dőlt a találkozó – hiába próbálkozott a Debrecen, az utolsó harmadban kihagyta összes emberelőnyét, és képtelen volt megadásra késztetni a végül shutoutot elérő Gyenes Dávidot.

A házigazda az utolsó két percben már a kapust is lehívva támadott, hiába – a 2–0-s vendégsiker azt jelenti, hogy a DVTK Jegesmedvék 4–0-ra nyerte meg az egyik fél negyedik győzelméig tartó elődöntőt. A másik ágon a MAC és a Fehérvár AV19 csatája 2–2-re áll, az ötödik felvonásra csütörtökön kerül sor a budapesti Tüskecsarnokban. A döntő első mérkőzése március 12., a már finalista, alapszakaszgyőztes DVTK pályaelőnyt élvez.

JÉGKORONG MOL LIGA
ELŐDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
DEBRECENI HK–DVTK-JEGESMEDVÉK 0–2 (0–0, 0–2, 0–0)
Debrecen, 500
néző. V: Kincses, Halassy, Soltész, Váczi
DEBRECEN: VAY – Medvegyev, Trosin – Piatak, Saluga, Kaszkov; Hetényi P., Csíki – Dancsfalvi, Berta, Vaszjunyin; Kovács B., Wéber – Karszakov, Hári N., Könczei; György, Godó, Vincze P. T. Edző: Jevgenyij Muhin
DVTK: GYENES – Sagert, Vojtkó – PAVUK 1, BOORAS (1), Galanisz (1); Smith, Clarke – Somogyi (1), CSETER 1, Dansereau; Láda B. (1), Hajós, Tóth A., Miskolczi; Fekti, Popovics, Ritó. Edző: Jason Morgan
Kiállítás: 10 perc, ill. 20 perc
Fegyelmi büntetés: 10 perc fegyelmi (Clarke)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–0 a DVTK javára
MESTERMÉRLEG
Jevgenyij Muhin:
– Csalódott vagyok, mert jó lett volna legalább egy meccset nyerni a párharcban, de sajnos ez a papírforma, a Miskolc lényegesen jobb erőket vonultat fel. Mindent megpróbáltunk, ennyire futotta. Szezon közben vettem át a csapatot, nagyon sokat dolgoztunk, de az volt a maximum, hogy idáig eljutottunk.
Jason Morgan: – Először is megdicsérem Gyenes kapust, hiszen shutoutot ért el. Az első harmadban a várakozásaim alatt teljesített a csapat, a szünetben fel kellett rázni a fiúkat. A második harmadban már remekül hokiztunk, ekkor megalapoztuk a győzelmet. Jó érzés négy nullával a döntőbe jutni. Tulajdonképpen mindegy, ki lesz az ellenfél, mert mind a MAC, mind a Fehérvár erős csapat.

DVTK JEGESMEDVÉK (1.)–DEBRECENI HK (4.), A VÉGEREDMÉNY: 4–0
DVTK–Debrecen 5–2
DVTK–Debrecen 9–3
Debrecen–DVTK 2–5
Debrecen–DVTK 0–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik