Jégkorong, Mol Liga: az Újpest Csíkszeredában is kikapott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.11. 18:44
A jégkorong Mol Liga pénteki játéknapján folytatódott az Újpest vesszőfutása. A lila-fehérek a Csíkszereda vendégeként szenvedtek 3–2-es vereséget, így tizennégy mérkőzést követően is nyeretlenek a bajnokságban.

Az első harmad nem a szemet gyönyörködtető megoldásokról marad emlékezetes, hiszen a játékvezetők összesen 26 perc kiállítással büntették a játékosokat. A Csíkszereda erejéből azonban így is futotta egy gólra: Szőcs Szabolcs talált a kapuba emberelőnyből.Szőcs Szabolcs talált a kapuba emberelőnyből.

A második játékrészben a vendégek Fekti Ádám góljával egyenlítettek, de három perccel később már ismét a székelyföldi együttesnél volt az előny, Moldován Ervin talált a kapuba. A harmadik harmadból húsz másodperc sem telt el, amikor Molnár Zsombor volt eredményes, így már kétgólos hátrányban volt az Újpest, amely bő másfél perccel a vége előtt David Coleman góljával szépített, de egyenlítenie már annak ellenére sem sikerült, hogy a hajrában lehozta a kapusát, sőt kapott egy emberelőnyt is.

Az Újpest tizennégy mérkőzést követően is nyeretlen, legutóbb januárban (!) nyert meccset a Mol Ligában, míg a csíkszeredaiak – akik sorozatban hetedszer győzték le a lila-fehéreket – pontszámban utolérték a második helyen álló, de három mérkőzéssel kevesebbet játszó Nové Zámkyt.

JÉGKORONG, MOL LIGA
Csíkszereda, 900
néző. V: Butucel, Lascar (románok), Redai, Keresztes (romániaiak)
Kiállítások: 16 perc, ill. 18 perc + 2x10 perc fegyelmi (Coleman, Horváth A.)

HSC CSÍKSZEREDA (romániai)–ÚJPEST 3–2
(1–0, 1–1, 1–1)
HSC: Ruczuj – Hruby – Mihály E. (1), Molnár Zsombor 1, Novák (1), Bors, Flinta – MOLDOVÁN 1 (1), Szőcs 1, Farkas T., Adorján (1), Rokaly – Molnár Zoltán, Péter L., Bíró T., Salló, Kósa – Hildebrand, Bíró O., Gecse. Edző: Gál Sándor
ÚJPEST: Pleszkán – Maklári, Vecaj – Kovács V., Sweeney, Pichler, Horváth A., Dorner – Reiter, Farkas L., Papp Cs., Grigors, Sommer – Virág Csaba (1), FEKTI Á. 1 (1), Coleman 1, Nagy P., Jankovics, Dömötör. Edző: Ancsin János

MESTERMÉRLEG
Gál Sándor: – Bár továbbra is foghíjasan szerepelünk, ez nem jelenti azt, hogy félvállról vehetjük a játékot. Néhány játékosom hozzáállásával továbbra is elégedetlen vagyok, ez a produkció a többi csapat ellen édeskevés lesz. Most kizárólag a három pontnak örülhetünk.
Ancsin János: – Ugyanaz a helyzet, mint az előző két-három meccsen: nem lövünk elég gólt, és ha ez hátul gyermeteg hibákkal párosul, törvényszerű a vereség. A mezőnyben egyenrangú ellenfelei voltunk a Csíkszeredának, és pontot, pontokat érdemeltünk volna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik