Jégkorong: megfelelt, a pozsonyi csapat csatlakozhat az osztrák ligához

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2020.05.05. 16:40
null
A Bratislava Capitals logója (Fotó: erstebankliga.at)
Hivatalossá vált, hogy a szlovák Bratislava Capitals is indul az osztrák jégkorongliga következő idényében.

A liga kedden honlapján közölte, hogy miután a pozsonyi klub eleget tett a belépéshez szükséges összes kötelezettségnek, jogosultságot szerzett a 2020–2021-es szezonban való részvételhez.

Az előző idényben szereplő klubok már korábban is támogatták a pozsonyiak felvételét a ligába, a klub határideje hétfőn járt le, hogy az összes szükséges feltételnek megfeleljen.

A 2019–2020-as idényben rajthoz álló 11 egylet – köztük a Hydro Fehérvár AV19 – már korábban leadta nevezését, a pozsonyiak csatlakozásával a mezőny páros számú lesz. A következő évadban így öt ország – Ausztria, Olaszország, Csehország, Magyarország és Szlovákia – csapatai versengenek majd a ligában, amelynek az Erste Bank kiválásával új névadó szponzora van a bet-at-home fogadóiroda jóvoltából. A cseh HC Znojmo szereplése ugyanakkor gazdasági okok miatt egyelőre kérdéses.

A 2019–2020-as idényt a koronavírus-járvány miatt március 10-én beszüntették, és nem hirdettek bajnokot. Az új szezon tervezett kezdési dátuma szeptember 18., ám a járványhelyzet miatt ez változhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik