Jégkorong: megegyeztek a bércsökkentésről a DVTK-nál

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.04.20. 17:55
null
Jegesmedvék<em>–</em>MAC meccs előtti bedobás Sofron Istvánnal februárban (Fotó: Kozma István/Észak-Magyarország)
A koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzetre reagálva a DVTK Jegesmedvék vezetősége közös megegyezéssel, átmenetileg csökkenti a sportolók és munkavállalók munkabéreit a hosszú távú működést szem előtt tartva – írja hétfői hírében a diósgyőri jégkorongcsapat hivatalos honlapja. A csökkentés mértéke átlagosan 30 százalékos.

 

„Annak érdekében, hogy a DVTK Jegesmedvék a járvány után is hasonló struktúrában tudjon működni, kénytelenek vagyunk megszorító intézkedéseket hozni. A globális gazdasági helyzet ellenére az a célunk, hogy egyben tartsuk a jelenlegi állományunkat – idézi a dvtk.eu Egri Istvánt, a DVTK Jegesmedvék elnökét. – Sportolóinkkal, a menedzsment tagjaival, a stábtagokkal, az utánpótlásban dolgozókkal és az egyéb munkavállalóinkkal közösen abban egyeztünk meg, hogy három hónapig, vagyis június 30-ig csökkentjük a munkabéreket átlagosan harminc százalékkal. Örülök és büszke vagyok rá, hogy mindenki pozitívan állt a megbeszélésekhez, és a bércsökkentés mellett is elhivatottan folytatja munkáját. Ez jól mutatja, hogy magukénak érzik a klubot. Bízom benne, hogy ebben az időszakban mindenki egészséges marad, és hamarosan együtt készülhetünk a következő szezonunkra.”

A DVTK Jegesmedvéket is a csapatai között tudó szlovák Tipsport Liga-beli, a járványhelyzet miatt kialakult helyzetről ide kattintva olvashat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik