Jégkorong: letették a székelyföldi akadémia alapkövét

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.11.03. 18:01
Letették a Székelyföldi Jégkorong Akadémia központi épületének alapkövét pénteken Csíkkarcfalván.

Az akadémia tájékoztatása szerint az épülő létesítmény elsődleges feladata az lesz, hogy megteremtse a szükséges logisztikai és humánerőforrás-feltételeket a jégkorong-utánpótlásban sportoló gyerekek és az ebben dolgozó szakemberek számára.

A beruházások egyik fontos pillére a csíkkarcfalvi akadémiai központhoz tartozó sportmetodikai- és orvosi szárny megvalósítása, ennek építését el is kezdték.

„Minőségi sporthoz minőségi infrastruktúra kell. A most létesülő metodikai és orvosi központ nélkülözhetetlen az élsporthoz” – hangsúlyozta Brendus Réka, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságának főosztályvezető-helyettese. Hozzátette, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia létrehozása kezdetben lehetetlennek tűnt, ennek ellenére már működik a csíkszeredai mobil műjégpálya, épül a sepsiszentgyörgyi és a gyergyószentmiklósi, a csíkkarcfalvi központnak pedig letették az alapkövét.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökének kezdeményezésére indult el. Az ünnepségen a politikus köszönetet mondott azon személyeknek és intézményeknek, kiemelve Magyarország kormányát, akik hozzájárultak az intézmény létrehozásához.

Az ünnepségen az utódoknak is üzentek a résztvevők, akik az időkapszulában korongot, mezt, videofelvételt és egy levelet is elhelyeztek.

Az esemény utáni sajtótájékoztatón elhangzott, a jégpálya-beruházások nemcsak a jégkorongnak szólnak, hanem a többi jeges sportágnak is, ezért együttműködést indítottak el a Székelyföldi Jégkorong Akadémia és a Magyar Országos Korcsolyázószövetség között, hogy a többi sportág köré is hasonló rendszert építsenek ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik