Jégkorong Kontinentális Kupa: kiütéses sikerrel kezdett a MAC

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.19. 18:10
A MAC Újbuda 8–0-ra nyert a Crvena zvezda ellen a jégkorong Kontinentális Kupa második körének első mérkőzésén Rittenben.

A magyar bajnok az első harmad végén szerzett vezetést, majd a második játékrészben hatszor is beköszönt szerb riválisának. Az utolsó felvonás ismét csak egy gólt hozott – ám azt is a MAC szerezte, így az 53. percben beállította a 8–0-s végeredményt.

Az olaszországi selejtezőkörben a szlovén HDD Jesenice és a házigazda Ritten Sport szerepel még. A Ritten 6–1-re nyert a saját mérkőzésén.

A csoportelső jut tovább a harmadik fordulóba, a nyolc közé, ahol az E-csoportban november 15–17. között a házigazda brit Belfast Giants, a lengyel GKS Katowice és a horvát Medvescak Zagreb vár rá.

KONTINENTÁLIS KUPA, 2. KÖR
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
MAC ÚJBUDA–CRVENA ZVEZDA (szerb) 8–0
(1–0, 6–0, 1–0)
Ritten. V: Locans (lett), Roscsin (orosz), Bedana (olasz), Piras (olasz)
MAC: Bálizs; Pozsgai, MACAULAY (2) – Garát (1), BURT (2) – Vokla, J. Dudas (1) – Odnoga 1, Bugár; DANSEREAU 1 (1), BROWN 1 (2), Klempa 1 – Szabad, Nagy K., Terbócs (1) – Bodó 1 (1), LANGKOW 2 (2), B. Orban – Kreisz 1, Majoross B., Szigeti. Edző: Majoross Gergely
CRVENA ZVEZDA: Rankovics; Novakovics, Podunavac – Gajdas, Anics – Kulesov, Szpanijevics – Markovics, Jovovics; Csegrincov, Brkusanin, Kerezovics – Zwick, Arai, Szabados – Andjelkovics, Daniel, Vukicsevics – Jankovics, Dragovics, Maszics. Edző: Jovica Rusz
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Kapura lövések: 47, ill. 19
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: – Nyilván egészen más mérkőzés volt ez, mint amihez mostanában hozzászoktunk a szlovák élvonalban. Relatíve simán tudtunk helyzeteket kialakítani, sokat értékesítettünk is. Ugyanakkor a Crvena zvezda szempontjából is értékes összecsapás volt: a belgrádi egy friss bajnokcsapat, amely kipróbálhatta, hol tart hozzánk képest, mi pedig megtiszteltük azzal, hogy igyekeztünk a legjobbunkat nyújtani. Ez a cél a következő két meccsen is, ami már keményebb dió lesz – de azokon is azokat az elemeket szeretnénk a leginkább alkalmazni, amelyeket a legjobban tudunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik