Jégkorong Kontinentális Kupa: vereséggel kezdett az FTC

Vágólapra másolva!
2019.11.15. 21:51
null
Dán győzelem Vojensben (Fotó: Micheller Szilvia)
A Ferencváros jégkorongcsapata vereséggel kezdte meg szereplését a Kontinentális Kupa péntektől vasárnapig tartó harmadik körében a dániai Vojensben.

 

A Ferencváros – amely az idényben 19 év után tért vissza az európai kupaporondra – a vendéglátó SönderjyskE Vojens csapatával mérkőzött meg az első fordulóban, és a 14. percben hátrányba került. A második harmad első percben büntetőből egyenlített az FTC, de a dánok a 28. percben visszavették a vezetést, majd három másodperccel a vége előtt üres kapus góllal beállították a végeredményt.

Az Erste Ligában címvédő Ferencváros szombaton a brit Nottingham Panthers, vasárnap a francia Amiens Gothiques gárdájával találkozik.

A második számú európai kupasorozat harmadik körében az első kettő között kell végezni az E-, illetve az F-csoportban a továbbjutáshoz. A négyes döntőt január 10–12. között rendezik, a házigazda valamelyik résztvevő lesz.

JÉGKORONG KONTINENTÁLIS KUPA, 3. KÖR
E-CSOPORT, 1. FORDULÓ

SÖNDERJYSKE VOJENS (dán)–FTC-TELEKOM 3–1 (1–0, 1–1, 1–0)
Vojens, 2217
néző. V: Jarec (fehérorosz), Kaczmarek (lengyel), Kröyer, Mölgaard (dánok)
SÖNDERJYSKE: P. Galbraith – Lyo, LITTLE 1 – Makinen (1), Silfver – O. Nielsen, D. Galbraith – D. Hansen, Biel – MACDONALD (1), Sharp, Lane 1 – Bjerrum, Nigro, FRANK 1 (1) – Lund, Forster, D. Nielsen – Eskildsen, Madsen, M. Hansen. Edző: Mario Simioni
FTC: ARANY – Rantanen, Tóth Gergely – Pulli, Kärmeniemi – Sarcia, Hegyi Á. – Boros, Jászai – Kulmala, Nagy G., Pavuk – Tóth A., SWITZER 1, M. Fitzgerald – Tóth Renátó, Farkas L., Tóth Richárd – Pozsár, Roczanov, Tóth Gergő. Edző: Fodor Szabolcs
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Kapura lövések: 33–17
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs:
– Azt kértem a srácoktól, küzdjenek, ahogy tudnak – ezt is tették hatvan percen keresztül, ez sajnos egy ilyen szoros, a végén üres kapus góllal elszenvedett vereséghez volt elég. Egy harmad azért kellett, hogy felvegyük a tempót, utána viszont több sanszunk is volt, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Egy sportoló mindig nyerni szeretne, de ahogy a torna előtt is elmondtam, mi azért jöttünk, hogy jobb csapatként távozzunk, efelé pedig megtettük az első lépést. Olyan sebesség volt végig, amilyennel magyar csapat ritkán találkozik, úgyhogy, bár a vereség miatt csalódottak vagyunk, ebből is tudunk tanulni.

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Amiens Gothiques (francia)–Nottingham Panthers (brit) 2–4

A TOVÁBBI PROGRAM
2. forduló, szombat
16.00:
Nottingham Panthers (brit)–FTC-Telekom
19.30: SönderjyskE Vojens (dán)–Amiens Gothiques (francia)

3. forduló, vasárnap
15.00:
FTC-Telekom–Amiens Gothiques (francia)
18.30: Nottingham Panthers (brit)–SönderjyskE Vojens (dán)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik