Jégkorong Kontinentális Kupa: hiába egyenlített kétszer is a MAC

Vágólapra másolva!
2018.10.20. 18:09
Kikapott a második csoportmérkőzésén a MAC Újbuda a jégkorong Kontinentális Kupában, s ezzel távol került a novemberi, harmadik selejtezőkörtől.

Hiába nyert az első mérkőzésén 8–0-ra a MAC Újbuda Rittenben a Kontinentális Kupa második selejtezőkörében, a második találkozóján pont nélkül maradt.Hiába nyert az első mérkőzésén 8–0-ra a MAC Újbuda Rittenben a Kontinentális Kupa második selejtezőkörében, a második találkozóján pont nélkül maradt.

Az összecsapás első gólját a HDD Jesenice szerezte (0–1), s bár a MAC a későbbiekben kétszer is egyenlített (2–2), a szlovénok még a második harmad vége előtt újra lépéselőnybe tudtak kerülni (2–3). A harmadik felvonás közepén két góllal is ellépett az első játéknapon a házigazda Ritten Sporttól 6–1-es vereséget szenvedő Jesenice, amivel el is döntötte a párharc kimenetelét (2–4).

A MAC az 58. percben ugyan szépített (3–4), de az egyenlítés harmadszor már nem jött össze, így pedig a pontszerzés sem sikerülhetett.

Olaszországból csak a csoportelső jut tovább a harmadik fordulóba, a legjobb nyolc közé, ahol az E-csoportban november 15–17. között a házigazda brit Belfast Giants, a lengyel GKS Katowice és a horvát Medvescak Zagreb vár majd rá.

A MAC-nak a vasárnapi zárófordulóban le kell győznie a házigazda Rittent ahhoz, hogy bármi esélye legyen a csoport élén zárni.

JÉGKORONG
KONTINENTÁLIS KUPA, 2. KÖR
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ

MAC ÚJBUDA–ACRONI JESENICE (szlovén) 3–4 (0–1, 2–2, 1–1)
Ritten. V:
Roscsin (orosz), Siegel (osztrák), Bedana (olasz), Giacomozzi (olasz)
MAC:
Rajna
Pozsgai, MacAulay (1) – Garát, Burt – Vokla (1), J. Dudas (2) – Odnoga, Bugár
Dansereau 1, Brown 1, Klempa – Szabad, Nagy K., Terbócs – Bodó, Langkow (1), B. Orban 1 – Kreisz, Majoross B., Szigeti
Edző: Majoross Gergely
JESENICE:
Saunders
Tavzelj, Pem – Urukalo, Stojan – Korosec, Brun – Crnovic
Gasper Glavic 1, Basic (1), Cimzar (1) – Kalan, Brus, Tomazevic 1 – Svetina (1), U. Sodja 2, N. Sodja (2) – Sersen, Avsenek, Sturm – Rajsar
Edző:
Gaber Glavic
Kiállítások: 10, ill. 18 perc
Kapura lövések:
17, ill. 29
MESTERMÉRLEG

Majoross Gergely:
– Olyan érzésem volt, mint az előző szezonban gyakran: játszottunk egy nálunk jóval gyengébb ellenféllel, végig uraltuk a meccset, ám amíg mi körülbelül harminc minőségi lehetőségből lőttünk három gólt, addig az ellenfelünk mondjuk tizenegyből négyet. Sajnos ez van, de van még lehetőségünk továbbmenni ebből a körből, ehhez három góllal kell nyernünk vasárnap a Ritten ellen.

A másik mérkőzésen
Ritten Sport (olasz)–Crvena zvezda (szerb) 6–4
(2–1, 0–2, 4–1)

Első forduló
MAC Újbuda–Czvena zvezda 8–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik