Jégkorong Kont. Kupa: bravúr – az FTC a Ljubljanát is legyőzte

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2019.10.19. 18:06
null
Pavuk Attila örül, a korong a szlovénok kapujában – óriási bravúrt aratott az FTC Olaszországban (Fotó: Micheller Szilvia)
A Ferencváros jégkorongcsapata óriási bravúrral 3–2-re legyőzte a szlovén Olimpija Ljubljanát a Kontinentális Kupa 2. csoportkörének nyitányán Olaszországban, így továbbra is van esélye a csoportgyőzelemre és a továbbjutásra.

A Ferencváros hokisai is beálltak a sorba, a klub női kéziseinek és férfi vízilabdázóinak nemzetközi kupában aratott szombati győzelme után hatalmas bravúrt arattak Olaszországban.

A magyar bajnokra a pénteki papírforma-győzelem után sokkal nehezebb feladat várt szombaton, a Ljubljanával kellett összecsapnia. A szlovén csapat péntek este kiélezett mérkőzést játszott a csoport házigazdájával, az olasz Ritten Sporttal, szétlövésben maradt csak alul.

A magyar bajnok játékosai tudták, hogy nehéz lesz, és a 9. percben a szlovénok meg is szerezték a vezetést. Ám Fodor Szabolcs csapata nem illetődött meg, képes volt váltani, és 23 másodpercen belül két gólt szerezve fordított. Pavuk Attila egyenlített, majd Lauri Kärmeniemi 10:29-nél megszerezte a vezetést. Másfél perccel a harmad vége előtt egyenlített a Ljubljana, de ez sem fogta meg a zöld-fehéreket, akik Rasmus Kulmala góljával 1–0-ra megnyerték a középső húsz percet, és 3–2-ről várhatták a záró harmadot.

Azt sikeresen kivédekezték, így vasárnap a házigazda Ritten Sport ellen már a csoportgyőzelem és a továbbjutás lesz a tét. Az olaszok a spanyol Txuri-Urdin 10–1-es legyőzésével melegítettek a csoport döntőjére.

JÉGKORONG KONTINENTÁLIS KUPA, RENON, OLASZORSZÁG
FTC-TELEKOM–OLIMPIJA LJUBLJANA (szlovén) 3–2
(2–2, 1–0, 0–0)
Ritten, 225
néző. V: Griskevics (lett), Ivanov (szerb), Mantovani, Pace (olaszok)
FTC: Arany
Rantanen, KäRMENIEMI 1 – Pulli, Tóth Gergely – Sarcia, Hegyi Á. – Jászai
KULMALA 1, NAGY G. (1), PAVUK 1 (1) – Tóth A., Switzer, M. Fitzgerald – Tóth Renátó, Hajós, Németh A. – Roczanov, Farkas L., Tóth Richárd – Tóth Gergő
Edző:
Fodor Szabolcs
LJUBLJANA:
Spreitzer
Logar, Kranjc – Planko, Cepon – Zorko 1, Brus – Svete
Jezovsek, Music, Koren – Ropret, Rajsar, Pesut – KUJAVEC (2), Bohinc, SIMSIC 1 (1) – Gorse, Orehek, Sever – Chvatal
Edző:
Gregor Poloncic
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Kapura lövések: 23–22
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs: – Amikor átnéztük a videókat, és most a Ritten elleni meccset, láttuk, hogy a Ljubljana nagy nyomás alatt hajlamos a hibákra. Nem tudom, számítottak-e erre ellenünk, ám le akartuk támadni őket és gyors kontrákat vezetni. A második gólunk például ilyen helyzetből született, a sebességünk ezúttal is hatékony eszköz volt. Egy ilyen tornán egymásután jönnek a meccsek, ám készen állunk, szeretnénk ugyanilyen keményen, csapatként és Fradi-szívvel játszani vasárnap is!

A másik szombati mérkőzésen
Ritten Sport (olasz)–Txuri-Urdin San Sebastián (spanyol) 10–1

PÉNTEKI EREDMÉNYEK
FTC-TELEKOM–TXURI-URDIN (spanyol) 6–0
Olimpija Ljubljana (szlovén)–Ritten Sport (olasz) 1–2 – szétlövéssel

Vasárnap
14.00: Txuri-Urdin San Sebastián (spanyol)–Olimpija Ljubljana (szlovén)
18.00: Ritten Sport (olasz)–FTC-Telekom

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik