Jégkorong: Kellenek az olimpiára az NHL-esek – Gretzky

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.09.13. 11:48
A sportág élő legendája, Wayne Gretzky szerint mindenkinek jobb lenne, ha az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) ismét elengedné a játékosokat a téli olimpiára.

Az 57 éves sportember éppen ezért abban reménykedik, hogy a liga vezetői és a játékos-szakszervezet megállapodnak egymással a szereplés feltételeiről, s így nem fordul elő újra az, ami idén, a pjongcsangi téli játékokon ugyanis a világ legerősebb bajnokságában szereplő hokisok nem vehettek részt.

Gretzky jelenleg pont a következő téli olimpia helyszínén, Pekingben tartózkodik, hogy eleget tegyen az orosz bázisú profiligában, a KHL-ben szereplő kínai Kunlun Red Star nagyköveti feladatainak, illetve szombaton Sencsenben megtekinti a NHL-es Calgary Flames és Boston Bruins előszezon-mérkőzését.

Az NHL először az 1998-as, naganói játékok idejére függesztette fel bajnokságát, hogy játékosai ott lehessenek az olimpián, s azóta a pjongcsangi ötkarikás tornáig mindig így tett, igaz, rendszerint csak hosszas tárgyalássorozat és huzavona végén egyezett meg erről a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal. Az idei olimpiára vonatkozóan viszont nem sikerült megállapodást kötni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik