A fradi.hu beszámolója szerint Braden Walls 1985. június 5-én született a kanadai Calgaryben. 2001-ben mutatkozott be a tartományi utánpótlás ligában, az Alberta Midget Hockey League-ben, a helyi NHL-csapathoz, a Calgary Flameshez köthető ificsapatban. Egy szezonnal később már a juniorok között szerepelt az AJHL-ben, előbb a Calgary Canucks, majd a Drayton Valley Thunder játékosaként. 2005-ben a nívós egyetemi ligában, az NCAA-ben szereplő University of Alaskához igazolt, majd négy szezon után a jó nevű Central Hockey League-be (CHL) szerződött. Itt három csapatnál is játszott, majd 2011-ben légiósnak állt, a francia élvonalbeli Briancon játékosa lett.

Rögtön első európai évében bejutottak a rájátszásba, és megnyerték a francia Ligakupát. Ezután leigazolta a szintén francia élvonalbeli Angers, ahol öt idényt töltött el. Ezalatt mindvégig stabil rájátszás résztvevők voltak, 2014-ben megnyerték a Francia Kupát, egy évvel később pedig a Kontinentális Kupában is indulhattak. Az előző szezonban csatlakozott az ASC Corona Brassóhoz, amellyel az Erste Ligában és a román bajnokságban is pont/meccs átlag felett teljesített az alapszakaszban, a rájátszásban pedig előbbi ligában 10 meccsen 9 pont, utóbbiban 9 meccsen 16 pont volt a mérlege.

A 188 centiméter magas, 92 kilogrammos, jobbos ütőfogású Walls 2017/18-ban az elődöntőig jutott a brassóiakkal az Erste Ligában, a rájátszásban ő viselhette az aranysisakot. Az alapszakaszban és a középszakaszban összesen hat alkalommal csapott össze a Ferencvárossal, ebből négyszer hagyhatta el győztesen a jeget, összesen 6+2 ponttal terhelte meg az FTC hálóját. De nem csak a Fradi ellen volt hatékony, pályafutása majdnem minden állomásán pont/meccs átlag körül, vagy afelett termelt.

Braden Walls a csapat tizennegyedik nyári igazolása.