Jégkorong: Jó döntést hoztam, hogy az UTE-t választottam – Vincze

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.07. 15:53
Tíz játékos debütálhat a magyar jégkorong-válogatottban a csütörtökön kezdődő szlovéniai Négy Nemzet-tornán. Köztük van a Fehérvár AV19 EBEL-csapatában játszó, 20 éves Szita Donát is, aki a visszatérő Vincze Péterrel együtt beszélt az NSO Tv-nek az előttük álló feladatokról.



Szita Donát
már korábban is edzett együtt a felnőttkerettel, de reális esélye most van arra, hogy több alapember távollétében bizonyíthasson Jarmo Tolvanen szövetségi kapitánynak és a szakmai stábjának.


Szita Donát
már korábban is edzett együtt a felnőttkerettel, de reális esélye most van arra, hogy több alapember távollétében bizonyíthasson Jarmo Tolvanen szövetségi kapitánynak és a szakmai stábjának.

„Természetesen drukk mindenkiben van, amikor az első válogatott mérkőzésére készül, de különösebben nem izgulok – mondta a 20 éves csatár, aki rendszeresen jégre lép a Fehérvár AV19 EBEL-csapatában. – Mindig az egyéni teljesítményen múlik, ki kerül be a válogatottba, és nem azon, hogy hol játszik. Hogy most nehezebb-e bekerülni a keretbe? Az biztos, hogy egyre több jó minőségű magyar játékos van, de igazából ezt nem tudom eldönteni. Én azon leszek, hogy megdolgozzak érte.”

Vincze Péternek nincs túl nyugodt szezonja. Mint ismert, nyáron a Fehérvár AV19 csapatától a több játékidő reményében a DVTK Jegesmedvékhez szerződött. Ott azonban nem jöttek be a számításai, és novemberben ismét váltott, jelenleg az Újpesti TE Erste Ligá-s együttesét erősíti.

„Szeretek Újpesten játszani, élvezem a sok jégidőt, amit kapok, jó döntést hoztam. Emellett az is jót tett, hogy elköltöztem a fehérvári családi otthonból, ezzel kiléptem a komfortzónámból – mondta a 23 éves csatár, aki Krakkóban tagja volt az A-csoportba feljutó válogatottnak, azóta azonban világbajnokságon nem lépett jégre. – Nagyon örülök, hogy visszahívtak a válogatottba, mindig külön élmény a nemzeti csapatot képviselni. Fiatal keret állt most össze, nehéz tornára számítok Szlovéniában. A szlovénekkel kezdünk, így jelenleg rájuk koncentrálunk, hajtós, kemény meccs lesz, jól kell védekeznünk, és meg kell lepni őket kontrákkal. S a helyzetekkel jól kell majd gazdálkodni.

A FÉRFIVÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Kiss Bence (DVTK Jegesmedvék), Rajna Miklós (MAC Újuda)
Hátvédek:Fejes Nándor, Garát Zsombor, Scott Macaulay, Vokla Roland (mindannyian MAC), Imre Patrik, Kiss Roland, Szabó Bence (mindhárom Fehérvári Titánok), Jászai Dávid (FTC), Láday Tamás (Fehérvár AV19), Szaller Márk (Újpest)
Csatárok:Becze Tihamér (SC Csíkszereda), Benk András, Sági Martin, Vincze Péter (mindhárom Újpest), Horváth Bálint (Rögle, svéd), Kiss Patrik, Mihály Ákos, Reisz Áron (mindhárom F. Titánok), Miskolczi Márk (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő, Pavuk Attila (mindkettő FTC), Németh Attila (DEAC), Odnoga Mátyás, Terbócs István (mindkettő MAC), Sárpátki Tamás, Szita Donát (mindkettő Fehérvár AV19)

EIHC-TORNA, BLED
Február 7., csütörtök (19.30):Szlovénia–MAGYARORSZÁG
Február 8., péntek (16.00):MAGYARORSZÁG–Fehéroroszország
Február 9., szombat (16.00):MAGYARORSZÁG–Olaszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik