Jégkorong: győzelemmel és 5. hellyel zárt a válogatott

SZŰCS ANDRÁSSZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2019.12.14. 15:21
null
A magyar válogatott az Ukrajna elleni győzelemmel zárta a Hat nemzet tornát (Fotó: Dömötör Csaba)
Jó teljesítménnyel, ezért győzelemmel zárta a Hat nemzet tornáját a magyar férfi jégkorong-válogatott, amely 4–2-re nyert Ukrajna ellen.

Munkanapon, 12.30-kor az 5. helyért játszani a harmadosztályú Ukrajnával – alighanem lehet jobb programot találni, nem is sokan zarándokoltak ki Káposztásmegyerre, még talán a hivatalos jegyzőkönyv 632 nézőjét is vastagon fogó ceruzával írták be…

Na de ettől még a magyar férfi felnőttválogatott elvégezte, ami erre a napra jutott neki: győzött, méghozzá jó teljesítménnyel. Mondjuk, ehhez meg hozzájárult, hogy a héten most volt a legkisebb az ellenállás, mert az évtizedes ismerősünk, Roman Blagoj szép félszólóból szerzett egyenlítő gólján túl nem sokat mutattak a sárga-kékek, a mieink viszont igen.

Például a Galanisz, Nagy G., Becze T. első sor nagyon jól pörgött, ezt bárki láthatta, de ha esetleg lemaradt, felzárkózhat a jegyzőkönyvből. Pedig nehezítette a helyzetet , hogy pénteken a 19.30-as meccset játszotta a csapatunk az elitből idén kiesett Franciaországgal (illetve annak fakójával), azaz éjfél körül ért vége a napja, erre másnap délben már ismét a jégre rendelték… De talán így nem veszett el a ritmus, hiszen 3:16 után már vezettünk Nagy Gergő góljával (1–0), aztán Blagoj fent említett ügyeskedése (1–1) után Galanisz állította vissza a fórunkat (2–1), és még nem telt el hat játékperc

A második harmad elején tovább javult a helyzet, mert a gólelőnyünk a duplájára nőtt, ráadásul Nagy Krisztián emberfórból talált be (3–1), úgyhogy kipipálhattuk ezt a fajtát is. És gyorsan jött Galanisz másodikja (4–1) is, úgyhogy „félidőre” valójában eldőlt a meccs. Persze a vendégek szépítése még hátravolt, miként egy rakás kihagyott helyzetünk és elpazarolt kettős fórunk – meg a versenyen kívüli, ismét elveszített szétlövés –, ám ettől még ez a győzelem teljesen megérdemelt, és így legalább elkerültük a magunk rendezte Hat nemzet tornájának a hatodik, utolsó helyét…

Folytatás majd februárban, amikor feltehetőleg már nem a fiatalság, hanem tényleg a legjobbjaink gyűlnek össze, ugyanis olimpiai selejtezőre utazunk Nottinghambe.

GALANISZ NIKANDROSZ ÉS BECZE TIHAMÉR NYILATKOZOTT AZ NSO TV-NEK

JÉGKORONG
HAT NEMZET FELKÉSZÜLÉSI TORNA, VASAS JÉGCENTRUM
AZ 5. HELYÉRT
MAGYARORSZÁG–UKRAJNA 4–2 (2–1, 2–1, 0–0)

Budapest, Vasas Jégcentrum, 632 néző. Vezette: Rencz, Ikegami (japán), Nagy A., Vincze D.
MAGYARORSZÁG: Arany G.
Fejes, Garát – Szabó B., Kiss D. – Kiss R., Tóth Gergely – Imre P. (1)
GALANISZ 2, NAGY G. 1 (2), BECZE T. (2) – Nagy Krisztián 1, Kreisz, Terbócs (1) – Miskolczi, HORVÁTH B., Szigeti – Pápa, Majoross B., Madácsi (1) – Vincze P.
Szövetségi kapitány: Jarmo Tolvanen
UKRAJNA: Hordiusin (KUCSER)
Ignatenko, Szilnickij – Bojevih, Grickih – Alekszjuk, PANGELOV-JULDASEV (1) – Petruhno, Zsovnir
Korencsuk, Ljalka, Mazur – Hricenko, Szavcsenko, Vorona – Babinec 1, BLAGOJ 1, Ruzsnikov – Kosztikv, Romasenko, Janisevszkj
Szövetségi kapitány: Szergej Viter
Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Kapura lövések: 44–32
MESTERMÉRLEG
Jarmo Tolvanen: –
Pénteken gyorsabb meccset játszottunk nívósabb ellenféllel, a mostani csapatteljesítményünk nem volt ugyanolyan jó, még ha egyének ki is tűntek. Sok a tennivalónk a helyzetkihasználással, egész héten akadtak gondjaink ezzel. Viszont szerettünk volna megnézni játékosokat, hogy miként tudnak előrébb lépni és vezetni a csapatot, a fiataloknak pedig tapasztalatra van szükségük, hiszen sokan csak néhány meccsel rendelkeznek a felnőttválogatottban. Remélem, maguk a játékosok is kaptak válaszokat, hogy nekik mi a teendőjük, hogy jobbá váljanak, mert a céljaink eléréséhez egy-két szinttel magasabbra kell jutnunk.
Szergej Viter: – Jó meccs volt, a magyar csapat gyorsan és jól hokizott, mi pedig sok helyzetet alakítottunk ki, de nem használtuk ki őket, ráadásul sokat voltunk emberhátrányban. Viszont ez is kiváló tapasztalat, sokat tanulhatunk ebből a hétből.

A 3. HELYÉRT
Dél-Korea–Japán 5–2
(2–1, 2–0, 1–1)

DÖNTŐ
Fehéroroszország–Franciaország 3–2 (1–0, 2–1, 0–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik